Hrvatska
Sinjani Pinu: Uvrijedili ste nas, možda još niste preboljeli poraz iz 1983.

Sinjani Pinu: Uvrijedili ste nas, možda još niste preboljeli poraz iz 1983.

Autor: Branko Tabak

Predsjednik KK Alkar Denis Glavan reagirao je pripćenjem na rečenicu Giuseppea Giergie objavljene u jednom hrvatskom dnevnom listu.

Legendarni Pino koji je ovih dana bio u žiži javnosti povodom proslave 80-rođendana izjavio je kako “sadašnji hrvatski košarkaški reprezentativci ne mogu igrati niti za sinjski Alkar” što je razljutilo Sinjane, a sinjski dogradonačelnik  i predsjednik kluba Denis Glavan od Giergie traži ispriku.

Glavanovo priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Giergia, ovim putem Vam se obraćam, ovako preko medija, zbog toga što ste imali javni istup u kojem ste komentirali igru hrvatske košarkaške reprezentacije i tako, aludirajući na lošije partije koja je prikazala Hrvatska košarkaška reprezentacija, nadam se, nespretno se dotakli sinjkog košarkaškog kluba Alkar, kojem sam na čelu od 27.10.2017.

Vama kao velikom sportašu i dugogodišnjem košarkaškom djelatniku, dužan sam reagirati na ovu izjavu koja se ovih dana pojavila u medijima.

Mišljenja sam i stvarno vjerujem da niste imali zle primisli prema KK Alkaru, jer ste nas Vašom izjavom izravno uvrijedili i obezvrijedili rad uprave, trenera, igrača i navijača ovog kluba, ili možda još niste prebolili onaj poraz od našeg kluba u polufinalu Kupa davne 1983. kada ste bili trener Zadra, ali Vam moram reći da mi Sinjani živimo za svoj klub, suočeni smo svakodnevno sa mnogo problema, infrastrukturnih, financijskih i svih ostalih i mukotrpno svi radimo za boljitak kluba i njegovu što bolju prezentaciju, od najmlađih uzrasta pa do seniora, tako da je najmanje što nam treba bilo čije omalovažavanje.

Tako Vas ovim putem molim, kako zbog negodovanja velikog dijela sinjske sportske javnosti, tako i zbog Vas osobno, da uputite ispriku KK Alkar, jer sam ipak duboko uvjeren da se ovdje samo radi o jednoj nenamjernoj izjavi koja je povukla određene rasprave.

U nadi da ćete uputiti ispriku KK Alkaru, želim Vam sretan rođendan i svako dobro. – stoji u priopćenju.