Hrvatska
Sinjski majstori za velike skalpove srušili i trećeg ABA-ligaša

Sinjski majstori za velike skalpove srušili i trećeg ABA-ligaša

Autor: Z.D. Photo: Ivica Čavka/KK Split

Bore se za ostanak, a noćna mora su za najbolje

Split je na Gripama, u 22. kolu HT Premijer lige, poražen od Alkara s 78:87 (16:25, 21:27, 23:11, 18:24).

 "Žuti" su igrali loše sve tamo do 24. minute što je Alkar iskoristio i poveo s 61:41. Tada je uslijedilo buđenje, agresivnom igrom, u samo sedam minuta Split je došao do 63:63, ali to je bilo sve od "Žutih".

 Stao je šut, četiri minute Split je bio bez ubačaja iz igre, a s druge strane "trice" su pogađali Putnik, Šarić i Gizdavčić. Ipak, u završnicu se ušlo s 78:80, a utakmice je "tricom" 30 sekundi prije kraja riješio McGlynn.

- Nismo zaslužili pobijediti, preuzimam odgovornost za ulazak u utakmicu, jer nisam ekipu uspio uvjeriti da nam je ovo najvažnija koju imamo. Glave su vjerojatno bile u Novom Mestu i na utakmici s Krkom. Ne mogu reći da nismo imali želje, ali postojala je neka kočnica. Kasnije smo pokazali energiju i želju, ali najjednostavniji zaključak je da nismo zaslužili okrenuti utakmicu - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

- Ovo je fantastična pobjeda za nas, vodili smo cijelu utakmicu. Bilo je bitno da nismo pali kada se Split vratio. Igrali smo bez Gilberta, koji je otišao, ali ovo je bila ekipna pobjeda, svi su dali svoj maksimum. Ima još dosta do kraja i svaku ćemo pokušati pobijediti. Ako budemo ovako igrali i trenirali ostat ćemo u ligi sigurno, kazao je Alkarov trener Vladimir Krstić.

Alkar se tako pokazao majstorom za velike skalpove. Podsjetimo u sezoni u kojoj se grčevito bore za ostanak pobijedili su sva tri hrvatska predstavnika u ABA-ligi - Cibonu u Zagrebu, Zadra u Sinju i sada Splita na Gripama.