Time-out
Sinjsko srce za Mihajla Manovića kuca...

Sinjsko srce za Mihajla Manovića kuca...

Autor: Plavi stroj

Koliko je život okrutan i prevrtljiv na svojoj je koži osjetio Mihajlo Manović koji se spletom nesretnih životnih okolnosti našao sam, na “vjetrometini” života u teškoj borbi sa svakodnevnicom.

Gradska dvorana `Ivica Glavan-Ićo´ u subotnju je večer postala poprište sportske humanitarne priče za pomoć legendi “Žutih” Mihajla Manovića. Suze u očima Manovića te pljesak mnogobrojne publike koja je u akciji prikupila nešto više od 6 tisuća i 500 kuna, piše portal Plavi stroj.

Koliko je život okrutan i prevrtljiv na svojoj je koži osjetio Mihajlo Manović koji se spletom nesretnih životnih okolnosti našao sam, na “vjetrometini” života u teškoj borbi sa svakodnevnicom koja je od slavnih dana pod obručima munjevitom brzinom postala skupljanje boca po ulicama Splita.

Nakon što je njegova dirljiva životna priča dotaknula mnoge iz cijele regije je krenuo val humanosti koji je htio pomoći ocu pokojnog Jovana, tragično preminulog prije više od deset godina.

Uprava sinjskog košarkaškog prvoligaša organizirala je tim povodom prijateljski susret sve u cilju pomoći Mihajlu, a zbilja je taj uspjeh i došao do zacrtanog cilja jer je na ulazu u dvoranu prikupljeno 5570 kuna dok je još tisuću donirao Zvonimir Režić nakon aukcije lopte iz utakmice Alkar-Zabok za ulazak u Prvu ligu igrane 2002. godine koju je iz ruku današnjeg izbornika U-16 reprezentacije, Mile Karakaša uhvatio Ivica Križanac.

Odmah je na početku iz ruku Snježane Trgovac, idejne začetnice utakmice i članice Uprave Alkara Mihajlo Manović dobio cvijeće i dres s prezimenom uz pratnju dugotrajnog pljeska sinjske publike kao još jedna dodatna poruka koliko su za Sinj značili on i njegov tragično preminuli sin Jovan.

Vidno emocionalno potresen poslije utakmice bio je Mihajlo Manović:

– Nisam ponovno u Sinju. Ja sam uz Sinj bio, jesam i bit ću čitavog života. Alkar je u najtežim trenutcima moga života uvijek pokazivao svoju humanu stranu i nadam se da će to pokazivati i u budućnosti prema drugima. Izvanredna utakmica i smatram da Alkar ima dobar potencijal, a zahvala ide i Studentu iz Mostaru koji se odazvao na poziv iz Sinja, a ono što mi je vrlo drago i ono što ću prihvatiti jest poziv da budem gost na utakmici Alkara i Šibenika!

Kako je Alkar bio tek jedna “kap u moru” priče koju je pokrenula cijela regije potvrdio je i predsjednik sinjskog kluba, Denis Glavan:

-Inicijativa je krenula sama od sebe jer je Mihajlov sin Jovan ostavio dubok trag u Alkaru i Sinju. Čim su Sinjani vidjeli tužnu stranu Mihajlova života svi su se na neki način htjeli priključiti akciji, a Alkar je samo svojom sitnicom sve potaknuo. Gubitak sina je jednostavno nenadoknadiv, ali mi smo htjeli da Mihajlu olakšamo njegove teške umirovljeničke dane.

Što se same utakmice tiče Student iz Mostara došao je do pobjede nakon utakmice koja je ponudila dosta toga prvotno stratezima momčadi. Ono dobro što će razveseliti sinjsku publiku jest odličan angažman novopridošlog Ljube Šamadana koji je pokazao i u ovoj utakmici kako je pojačanje s pravom težinom te riječi.

Dodajmo još kako je obitelj Crljen za ovu akciju donirala 200 uštipaka, cvijeće Cvjećarnica “Ruža” dok se velikoj obitelji humanosti pridružio i bivši trener Alkara, Damir Milačić.

Alkar – Student Mostar 77:79
(18-25, 25-16, 16-18, 18-20)

Suci: Jelena Šakić i Ivan Hajduk
Alkar: Brown (20), Pralija, Modrić (2), Šimunović-Erpušina, Markulin (2), Marić, Svalina (5), Šipić (10), Šamadan (17), Vučić (21). Trener: Srđan Helbich
Student Mostar: Manjgo (3), Kuzman, Širić (12), Zovko (5), Radmilović (21), Mikulić (9), Ross (9), Barbarić, Cvitanović, Škrobo (4), Ćup (16). Trener: Samir Lerić