Hrvatska
Sinoć seniori, jutros juniori: Nakić i Šarić u završnici slomili Zadrane

Sinoć seniori, jutros juniori: Nakić i Šarić u završnici slomili Zadrane

Autor: Branko Tabak

Šibenik se plasirao na završnicu Prvenstva Hrvatske.

Juniori Šibenika su se uspjeli oporaviti od jučerašnjeg teškog poraza od Cedevite te su se pobjedom protiv Zadra 87-85 plasirali među četiri najbolje ekipe Hrvatske, odnosno na Final Four.

Šibenčanima se nakon teškom poraza od Cedevite priključio dvojac seniorske momčadi Domagpj Šarić-Toni Nakin koji je kombinirano zabio 56 poena. Dečki su se nakon jučerašnjeg poraza seniora Šibenika od Splita uputili za Zagreb kako bi pomogli svojim suigračima. Isplatilo se.

Početak utakmice donio je apsolutnu dominaciju Šibenčana koji su prvu dionicu riješili u svoju korist 33-18. Druga četvrtina, druga slika! Zadar se do poluvremena vratio na samo dva poena zaostatka (40-42).

Početkom treće dionice Zadrani su poveli 42-43 i stali. Šibenik opet bježi na ugodnih 11 poena viška 54-43, Do ulaska u posljednju četvrtinu ta se prednost istopila na 66-61. Kontrolirali su Šibenčani rezultat do 50 sekundi prije kraja kada Roko Erslan izjednačuje na 80-80. Malo nakon toga Vito Barbaroša pogađa jedno od dva bacanja za zadarsko vodstvo 81-82.

U samoj završnici presudio je Toni Nakić, igrač s velikim iskustvom igranja HT Premijer lige. Mladi je Šibenčanin vratio svoju momčad u vodstvo 82-81, a nakon što je Erslan pogodio samo jedno bacanje za izjednačenje Nakić ponovno zabija za 84-82. Zadrani su u sljedećem napadu pokušali doći do vodstva šutom za tri poena Lovre Paleka čiji pokušaj blokira, naravno, Nakić. U nastavku akcije Domagoja Šarića je Luka Tomas zaustavio nesportskim prekršajem. Šarić zabija oba bacanja i odvodi svoju momčad na 86-82. U dodatnom napadu Šibenčani pogađaju još jedno bacanje (Ivan Gulin) za 87-82. Erslan je tricom smanjio na 87-85 što je i konačni rezultat ove utakmice.

Nakić je utakmicu završio s 28 poena (13 skokova, 5 asista), Šarić ih je postigao 26 (7 skokova, 6 asistencija). Kod Zadrana Luka Tomas i Luka Sunara su zabili po 17, Roko Erslan 16, a Vito Barbaroša 15 poena. 

U drugom polufinalu zagrebačke skupine Cedevita je s lakoćom pobijedila Dubravu 108-69.