Hrvatska
FOTO: Širko, Vraneš, Freeman i Miković srušili Sonik Puntamiku

FOTO: Širko, Vraneš, Freeman i Miković srušili Sonik Puntamiku

Autor: Branko Tabak

Uvjerljivo!

U utakmici 2. kola HT Premijer lige Sonik Puntamika je doživjela uvjerljiv poraz na Baldekinu od Šibenke 98-84.

Bez dobrog šuta za tri poena Zadrani nisu mogli parirati motiviranim i razigranim domaćinima. Doprinos centarske linije nije bio dovoljan za ozbiljniji otpor probuđenoj momčadi Dženana Rahimića.

Sonik je dobro krenuo u susret i nakon trice Vručinića poveo 5-10, Domagoj Šarić i James Freeman povezanim tricama pokreću domaćine. Priključili su se Ivan Vraneš i Henrik Širko i vrlo brzo Šibenčani stižu do 9 poena viška (26-17). Zaliha je to s kojom su domaćini krenuli u drugu četvrtinu (30-21) u kojoj ih raspoloženi Vraneš nakon nepune tri minute igre dovodi do velikih 16 poena razlike (39-23). U tim su trenucima Josip Jukić i Tomislav Cvitković održavali Zadrane 'na životu' (39-29). No, raspoloženih suigrača bilo je malo pa se Šibenčani u novom naletu odvajaju na 19 poena viška (54-35) na 150 sekundi prije velikog odmora. Opet je Cvitković bio taj koji s 4 poena zaustavlja nalet Šibenčana pa je rezultat između dva poluvremena glasio 54-39 za domaćine.

S mizernim šutom za tri poena u prvom poluvremenu (1-13 naspram šibenskih 6-10) Zadrani više nisu mogli ni očekivati. Na kraju prvih 20 minuta igre razlika je bila izravna posljedica ovog statističkog podatka, do poena.

Nakon uvodna dva promašaja za tricu u drugom poluvremenu bilo je jasno da Puntamika ne može do pobjede. Šibenka se potpuno opustila i razigrala, snažno motivirana da ispravi loš dojam kojeg je ostavila porazom od 40 poena razlike u prvom kolu od Zadra.

Razlika je rasla iz minute u minutu pa je u 25. minuti bilo +25 za Šibenčane (69-44) u čijim se redovima razigrao i Milija Miković. Tu je utakmica već bila riješena, Šibenčani su rutinski priveli posao kraju i stigli do prve pobjede u sezoni. Zadrani su dali sve od sebe da poprave dojam no bliže od konačnih 98-84 nisu uspjeli stići.

Šibenka je praktički sa šest igrači stigla do uvjerljive pobjede. Širko je  je postigao 28 poena  uz 8 skokova i 5 asistencija, Miković je zabio 19  (4 skoka, 3 osvojene lopte, 2 asistencije),  Freeman 18 (6 skokova, 3 asistencije), Vraneš 15 ( 12 skokova, 5 asistencije),  Bašić 8, a Šarić 7.

Kod Sonika Vručinić je postigao 18 poena, Cvitković 16 uz 8 skokova, Runjić i Jukić po 14, a Palčić 13.

U sljedećem kolu Sonik Puntamika u Jazinama dočekuje Hermes Analitiku, a Šibenka ide u goste kod  Cibone.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore