Regija
Široki imao napad vrijedan plasmana u ABA ligu, ali tamo ćemo gledati MZT

Široki imao napad vrijedan plasmana u ABA ligu, ali tamo ćemo gledati MZT

Autor: Basketball.hr BASKETBALL.HR basketball.hr Basketball.hR Jabuka.TV Jabuka.tv Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Makedonci su plasmanom u finale osigurali nastup u ABA ligi.

Široki je u polufinalu ABA 2 lige poražen od  MZT-a, koji je ujedno i domaćin završnog turnira, 75:71.

MZT je odlično otvorio susret te su već u prvom poluvremenu podsjetili na svoju uvjerljivu izvedbu protiv Širokog na posljednjem turniru koji se igrao u Širokom, piše Jabuka.tv

Prije odlaska na poluvrijeme, Široki se probudio pa je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 44:39 u korist domaćina iz Sjeverne Makedonije.

Na početku treće četvrtine domaćin ide na čak +13 razlike, ali Bilinovac i Božić vraćaju Široki u igru.

Zadnja četvrtina je bila potpuno neizvjesna, Široki je imao više prilika za izjednačenje samo par minuta prije kraja, ali to izjednačenje nisu dočekali.

MZT predvođen Damjanom Stojanovskim zadržava vodstvo te se ulazi u neizvjesnu završnicu.

Božić je u posljednjoj minuti utakmice bacanjima smanjio na 2 razlike. Priliku za pobjedu ili za produžetke je imao Široki, ali Ivanov se nije snašao najbolje pod košem MZT-a.

Pobjedu je ipak upisao MZT te tako izborio svoje mjesto u finalu Druge ABA lige.

Makedonce je predvodio Damjan Stojanovski sa 17 koševa, dok je u Širokom najbolji bio Luka Božić s 14 koševa, 12 skokova, 6 asistencija i čak 10 izborenih prekršaja. Njemu je najveću podršku pružio Josip Bilinovac s 20 koševa.

MZT je na ovaj način osigurao nastup u ABA ligi sljedeće sezone. Naime, protivnik u finalu im je Zlatibor, a kako Srbija ne smije imati šest članova u elitnom razredu regionalne lige, Makedonci već sada mogu slaviti.