Europa i Svijet
Hrvatska
Šiši uoči Litve: Bojan i ja se moramo pobrinuti da svi igrači budu uključeni u igru

Šiši uoči Litve: Bojan i ja se moramo pobrinuti da svi igrači budu uključeni u igru

Autor: Branko Tabak Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Možda i najvažnija utakmica kvalifikacija.

Uoči važnih utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litve u Osijeku (petak, 20:15 h) i Poljske u Gdanjsku (ponedjeljak 21 h) hrvatski reprezentativac Dario Šarić je za službene stranice FIBA-e izjavio:

 - U reprezentaciji imam drugačiji status nego u Sixersima u kojima sam treća ili četvrta opcija. Ovdje sam uz Bojana Bogdanovića glavni igrač. Mi se moramo pobrinuti da svi igrači budu uključeni u igru. To mi odgovara. Nadam se da ću odigrati dobre utakmice i da ćemo slaviti u oba susreta.  


Hrvatskoj je svaka utakmica biti ili ne biti, svjestan je toga i Šiši. 

- Litvi možda nedostaju glavni igrači, no igrat će sa niskim postavama i tu nam mogu stvarati probleme, posebice kada su u igri Žižić i Zubac. Morao biti spremni na to,  rekao je Šarić.  

Dotaknuo se i grada domaćima - Osijeka.

- Ljudi ovdje uistinu vole Hrvatsku. Velika su podrška, pravi navijači. Vjerujem da će nam biti vjetar u leđa na ovoj iznimno važnoj utakmici. 

 Podsjetimo, hrvatska reprezentacija nastupa u skupini J i na diobi je trećeg mjesta s Poljskom, Mađarskom i Nizozemskom.  Litva je prva sa savršenim skorom 6-0, a Italija druga s četiri pobjede i dva  poraza.