Regija
Sixt Primorska u prvom pokušaju osvojila slovenski Superkup

Sixt Primorska u prvom pokušaju osvojila slovenski Superkup

Autor: Saša Ćirić

Olimpija nije mogla pronaći odgovor za Golemčeve dečke.

Slovenski prvoligaš koji ujedno nastupa u drugoj ABA ligi, koperska Sixt Primorska, osvojila je domaće kup natjecanje u veljači ove godine. Kako je ljubljanska Olimpija osvojila naslov državnog prvaka, bilo je jasno da će se utakmica Superkupa održati.

Klub iz Kopera živi najljepše trenutke u svojoj povijesti, a veliku zaslugu za to ima trener Jurica Golemac. Pod njegovim vodstvom je krenuo uspon ovog malog kluba, a kraj im se ne nazire. Veliki udio u ovim uspjesima imaju i Hrvati, kao i igrači iz Srbije koji su ostavili dubok trag u hrvatskim klubovima. Marjan Čakarun, Marko Jagodić-Kuridža i Ivan Marinković su kameni temeljci Sixt Primorske, koja je u svoje vitrine dodala i trofej Superkupa Slovenije. U susretu s Olimpijom Sixtovci su od prve do posljednje minute suvereno vladali terenom, te odnijeli zasluženu pobjedu (83-71). Najkorisniji igrač susreta bio je bivši Cibos Jagodić-Kuridža (23 poena, 7 skokova), a dobru partiju pružio je i Čakarun (17 poena, 8 skokova).

PETROL OLIMPIJA : SIXT PRIMORSKA 71:83 (14:21, 14:24, 24:18, 19:20)
Petrol Olimpija: Jones 2, Tratnik 3, Špan 7 (6 asistencija), Bubnić 6, Lazić 9, Šamanić, Lapornik 9, Vujačić, Mesiček 14, Sanon 8, Rebec 7, Radulović 6.
Sixt Primorska: Ferme, Harris 20, Čakarun 17 (8 skokova, 3 ukradene lopte), Kosi, Zupan, Marinković 1, Hodžić 6, Kuridža 23 (7 skokova), Vujasinović 1 (8 asistencija), Šiško 5 (5 asistencija), Glas, Vončina 10 (3 ukradene lopte)