Europa i Svijet
Hrvatska
Sjajna Cibona uništila Acin Pesaro i počastila se pršutom

Sjajna Cibona uništila Acin Pesaro i počastila se pršutom

Autor: Duje Jurić Photo: HKS

Tricama do pobjede.

Cibona je osvojila Liburnia kup 2021. pobijedivši u finalu opatijskog turnira talijanskog predstavnika Carpagena Prosciutto 80:51 -  čak 29 koševa razlike.

Cibosi su se mučili u prvih deset minuta. Ekipa iz Pesara nakon vodstva Vukova 6:3 u 3′ minuti preuzima vodstvo da bi na isteku desete minute imala plus sedam i vodstvo 19:12

Zagrepčani kreću odlučno u drugu četvrtinu  te serijom 11:0 stižu na plus četiri 23:19. Cibona je goste iz Pesara uništila tricama, zabili su ih 6 iz 14 pokušaja, pa se na veliki odmor otišlo prednošću Cibone 35:24. Tu četvrtinu Cibona je dobila rezultatom 23:5. Amar Gegić s 10 koševa predvodio je napad Vukova. Amerikanac Natan Reuvers postigao ih  je 8 uz dvije trice.

I u nastavku Vukovi trpaju koš ekipe Aleksandra Petrovića, pa u 27′ imaju prednost od plus 24 pri rezultatu 50:26. U trećem periodu igre razigrao se Mateo Drežnjak koji je postigao tri trice.

U posljednjih deset minuta Vukovi su kontrolirali rezultat, pa pobjeda nije došla u pitanje. Najučinkovitiji kod Vukova bili su Amar Gegić i Danko Branković sa 12 postinutih koševa.

Carpagena Prosciutto: Drell 3, Moretti 5, Pacheco15, Tambone 2, Stazzonelli, Camara 11, Dia, Zanotti 2, Sanford 1, Demetrio 9, Delfino 3. Trener: Aleksandar Petrović.

Cibona: Popić, Radovčić 11, Mustapić 4, Prkačin 3, Gegić 12, Vidosa 2, Majcunić 9, Gnjidić 4, Branković 12, Drežnjak 9, Reuvers 10, Nakić 4. Trener: Vladimir Jovanović.

Vladimir Jovanović, trener Cibone:

Odigrali smo dobre dvije pripremne utakmice koje su nam apsolutno pokazale što možemo i na čemu još trebamo raditi. Trebamo zadržati dobre stvari u našoj igri i raditi na onim lošima, puno rada je pred nama iako to stalno ponavljam. Ovo sve treba biti jedan veliki motiv i pokazatelj ekipi kako se rad isplati. Na kraju želim čestitati momcima na rezultatu i idemo dalje.

 Danko Branković (MVP), igrač Cibone:

Osjećam se izvrsno, ovo je prvi put u mom životu da sam upao u najbolju petorku i da sam proglašen za MVP-a. Mi smo ekipa koja radi, trči i grize i to nam se isplatilo. Ovo nam treba biti pokazatelj kojim putem trebamo ići i da se rad i trening isplati.  Moramo poraditi na otvaranju utakmica da ne moramo kasnije stizati rezultat te se nadam da ćemo biti sve bolji. Također želim zahvaliti treneru i ekipi jer bez njih sve ov ne bi bio moguće.