Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Sjajna hrvatska večer u Europi: Ivanov na korak od naslova, koliko koraka od Zadra?

Sjajna hrvatska večer u Europi: Ivanov na korak od naslova, koliko koraka od Zadra?

Autor: Branko Tabak

Dario Gjergja pobjedu udaljen od 18. trofeja.

Anadolu Efes, finalist Eurolige i potvrđeni sudionik Zadar Basketball Tournamenta koji će se od 19. do 23, rujna održati u dvorani Krešimir Ćosić, izjednačio je finalnu seriju doigravanja za naslov prvaka Turske protiv Fenerbahçea na 1-1. U drugoj utakmici Fener je ponovno kao gost bio blizu pobjede, no Obradovićeva momčad pala je u produžetku.

Efes je slavio 101-93.

Domaćini su u drugom poluvremenu nadoknadili dvoznamenkasti zaostatak. Krunoslav Simon nije bio u sastavu Efesa.

Ante Tomić i njegova Barcelona plasirali su se u finale doigravanja španjolske Endesa lige. i u trećem susretu Barca je bila bolja od Zaragoze, ovaj puta na gostovanju 81-96.

Tomić je ostvario double-double učinak (11 poena, 11 skokova).

Prve dvije utakmice finala u kojem će se sastati dva najveća španjolska kluba, Barcelona i Real, igraju se 15. i 16. lipnja u Madridu.

MZT je na pobjedu udaljen od naslova prvaka Sjeverne Makedonije. U drugoj utakmici finala protiv Rabotničkog MZT je slavio 60-69 uz deset poena i 9 skokova Ive Ivanova za kojeg se na jučerašnjoj konferenciji KK Zadar moglo čuti da je jedan od igrača kojeg bi Zadrani voljeli vratiti u svoje redove.

Još jedan Zadranin napravio je važan korak prema naslovu prvaka. Dario Gjergja je u trećoj finalnoj utakmici belgijskog prvenstva slavio u Antwerpenu od Antwerpa 57-60. Njegov Oostende sada ima prednost 2-1, ali i 'prednost' domaćeg terena, koja u svim dosadašnjim finalnim susretima ove sezone nije potvrđena.

Hrvatski stručnjak ima priliku pred domaćim navijačima osvojiti svoj 18. trofej kao trener ovog belgijskog prvoligaša.