Europa i Svijet
Sjajni Kyrie Irving vodio Celticse do devete pobjede u nizu

Sjajni Kyrie Irving vodio Celticse do devete pobjede u nizu

Bek-šuter Sunsa Devin Booker je noćas postigao svoj 3000. NBA koš.

 noći na NBA rasporedu bile su samo tri utakmice. Večer je obilježila deveta uzastopna pobjeda Celticsa koji nakon početnog šoka uzrokovanog strašnim lomom noge njihovog all-star krila Gordona Haywarda ne znaju za poraz

ATLANTA – BOSTON 107 – 110

Nakon što su još prekjučer bili u nizu od osam uzastopnih pobjeda, košarkaši Hawksa zamalo su u dva dana uzeli dva velika skalpa. Nakon senzacionalne jučerašnje pobjede u Clevelandu, noćas su zamalo iznenadili i Celticse. Na poluvremenu su bili izjednačeni, no kad su gosti u posljednju četvrtinu ušli sa +7 činilo se da će razlika u kvaliteti konačno doći do izražaja. No domaćin serijom 13-2 dolazi do vodstva i ulazi se u neizvjesnu završnicu. U posljednjih 100 sekundi utakmice domaći ulaze sa 103-101 vodstvom, no Celticsi preokreću sa dvije sjajne trice Kyriea Irvinga i rookiea Jaysona Tatuma i na kraju stižu do devete pobjede u nizu. Irving (35k, 3s, 7a) je odigrao dosad najbolju utakmicu u dresu Celticsa, izbor Tatuma (21k, 8s, 2bl) na draftu se pokazuje kao pun pogodak, dok je Al Horford (15k, 10s, 9a) umalo stigao do triple-doublea. Kod domaćina najbolji Nijemac Dennis Schroder (23k, 6a, 2uk.l) i Talijan Marco Belinelli (19k, 3a, 3uk.l), a utakmicu sezone odigrao je i centar Dewayne Dedmon (19k, 12s, 2bl). Iako nisu stigli do pobjede, noćašnja igra može veseliti navijače Hawksa koji su usprkos skora 2-9 pokazali dosta. S druge strane Celticsi sa skorom 9-2 ostaju vodeća momčad lige.


PHOENIX – BROOKLYN 92 – 98

Dvoboj Sunsa i Netsa je dvoboj dviju momčadi koje su dosta napredovale u odnosu na lanjsku sezonu. Netsi su stigli u Arizonu sa namjerom da se osvete Sunsima za nedavni domaći poraz i to im je pošlo za rukom. Bolje su krenuli u utakmicu. Serijom 19-5 krajem prve četvrtine stigli su do osjetnije prednosti. Ona je najviše iznosila +15. Domaćin se u par navrata vraćao na -2 i -3, da bi u posljednjoj četvrtini i poveo sa košem razlike. No samu završnicu ponovo bolje igraju gosti i stižu do zaslužene pobjede. Najbolji u njihovim redovima playmaker DeAngello Russell (23k, 6s, 8a, 2uk.l). Joe Harris je s klupe ubacio 18 koševa, dok je double-double učinak imao DeMarre Carroll (14k, 11s). Dovoljno za pobjedu protiv neraspoloženog domaćina. Kod Sunsa najbolji TJ Warren (20k, 9s, 2uk.l, 3bl), dok je njihov najbolji strijelac Devin Booker uz šut 6/15 dodao 18 koševa. Nakon trećeg poraza u nizu Sunsi su na skoru 4-7, dok su Netsi na 4-6.


GOLDEN STATE – MIAMI 97 – 80

Gosti iz Floride nakon jučerašnjeg slavlja protiv Clippersa nisu imali snage pružiti ozbiljniji otpor aktualnim prvacima. Držali su se tek jednu četvrtinu. U drugoj domaćin radi seriju 19-4 i stiže do prednosti koju bez ikakvih problema održava do kraja. Warriorsi su uspkor nekarakteristično lošem šutu iz igre (36,8%) stigli do nove pobjede i evidentno je da je kriza sa početka sezone daleko iza njih. Protiv Heata najbolji su bili Kevin Durant (21k, 8s, 6a, 3bl) te Draymond Green (18k, 9s), dok je loš šuterski dan (5/19 iz igre) imao Steph Curry.  Kod gostiju najbolji rezervist James Johnson (21k, 9s, 6a, 3uk.l) i slovenski playmaker Goran Dragić (19k, 4a), dok je u potpunosti podbacio Hassan Whiteside (3 koša uz šut 1/9). Warriorsi su se pobjedom sa skorom 8-3 izjednačili na vrhu Zapada sa Houstonom, dok je Heat na skoru 4-6.

 

Današnji nastupi Hrvata:

Od hrvatskih košarkaša nastupio je samo Dragan Bender koji je u porazu svojih Sunsa od Netsa odigrao 10 minuta, a za to je vrijeme promašio oba šuta iz igre i uhvatio 4 lopte.

Najbolji igrač dana:

Igrač dana bio je sjajni playmaker Celticsa Kyrie Irving koji je u pobjedi nad Hawksima u posljednjoj četvrtini zabio 12 od svojih 35 koševa (14/22 iz igre, 4/10 trica, 3/4 sl.bacanja) uz 3 skoka i 7 asistencija.


Zanimljivost dana:

Bek-šuter Sunsa Devin Booker je noćas postigao svoj 3000. NBA koš.  Time je postao četvrti najmlađi igrač u povijesti lige kojem je to pošlo za rukom, iza legendi poput LeBrona Jamesa, Kevina Duranta i Carmela Anthonya.