Hrvatska
Regija
Sjajni Mavra spasio Zadrane, Prkačin im zabio 38!

Sjajni Mavra spasio Zadrane, Prkačin im zabio 38!

Autor: Branko Tabak

Cibona s osam igrača namučila Zadrane.

Zadar je u susretu 25. kola ABA lige na Višnjiku pobijedio Cibonu 97-92 i tako osigurao ostanak u regionalnom natjecanju.

Očekivao se puno lakši posao za Zadrane jer su Zagrepčani istrčali sa samo osam igrača, a posebno teško nadoknadiv se činio izostanak Darka Planinića. Upravo pod obručima Zadar je najviše zakazao, a Chinanu Onuaku je odigrao toliko loše da ga je Veljko Mršić koristio jako malo (17 minuta, 5 poena, 5 izgubljenih lopti). 

Zadrani su uz odličan šut na odmor otišli s 16 poena viška (57-41), no uporna Cibona je malo po malo sustizala prednost, na kraju i okrenula rezultat u svoju korist (77-81).

Sreća je za Mršićevu momčad da su u svojim redovima imali raspoloženog Domnika Mavru koji je serijom trica i odličnih poteza vratio Zadrane na put pobjede. Mavra je susret završio s 33 poena, po 5 skokova i asistencija i valorizacijskim indeksom 47. 


Na drugoj strani svestranu utakmicu odigrao je 18-godišnji Roko Prkačin koji je zabio 38 poena uz 10 skokova (valorizacija 39). Važnu ulogu u igri Cibone imao je dvostruko stariji Ivan Novačić koji postigao 21 poen.

Prvi od tri hrvatska predstavnika je osigurao ostanak, Cibona i Split nisu daleko. 

Zadranima je ovo prilika da se konačno izvuku iz stalnog pritiska pod kojim su radili svo ovo vrime, odrade nekoliko zadnjih kola HT Premijer lige i preslože se za doigravanje za naslov prvaka.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore