Hrvatska
Sjajni Shorter vodio Split do pobjede kod Škrljeva

Sjajni Shorter vodio Split do pobjede kod Škrljeva

Autor: Teo Cilar Photo: KK Depolink Škrljevo

Neizvjesna utakmica na veliki broj poena pripala je Splićanima.

Jednu za oko ugodnu utakmicu odigrali su DepoLink Škrljevo i Split. Utakmica s puno poena, atraktivnih koševa i ne baš najboljih obrana otišla je na stranu favoriziranog Splita koji je u Mavrincima slavio s 90:97 (27:24, 23:28, 26:27, 14:18).

Domaći su košarkaši bolje otvorili utakmicu i u dva navrata došli do prednosti od šest poena. Istu su razliku imali i na nepune dvije minute do kraja prvog perioda. Split je uspio izjednačiti, ali zadnji napad u četvrtini imali su domaćini, a tricu sa zvukom sirene postiže Mario Rajčić za vodstvo Škrljeva 27:24. 

Split puno bolji u drugoj četvrtini, prvo je Shannon Shorter ubacio dvicu, a nadovezao se Dominik Mavra s šest vezanih poena za vodstvo gostiju 27:32. Post domaćih koji su uvodne tri minute bili bez poena prekida Griffin Ramme dvicom, ali Split predvođen odličnim Mavrom u ovoj dionici bježi do vodstva 31:39. Na oko tri minute do kraja prvog poluvremena Split poslije trice Roka Gizdavčića dolazi do najviše prednosti na utakmici, bilo je 40:49. Split je u tim trenucima izgledao puno bolje i činilo se kako bi mogli i na veću razliku, ali to nisu dopustili Rajčić i Ramme koji kreiraju seriju 6:0 i prilaze na samo dva poena zaostatka. Preokrenuti nisu uspjeli, ali su na odmor otišli s blagim zaostatkom od 50:52.

Velika borba vodila se u trećoj četvrtini, Split je držao prednost koja se kretala do šest poena razlike, domaćini su uspjeli preokrenuti i minimalno povesti, a na kraju perioda gosti su ipak imali vodstvo 76:79. Neizvjesnost u posljednjoj četvrtini trajala je više od osam minuta. Kada je na dvije minute do kraja Emeka Obukwelu ubacio dva bacanja i približio DepoLink Škrljevo na 90:91, činilo se kako ćemo gledati dramu u završnici, ali prvo Mavra polaganjem, a nakon njega i Lovre Runjić donose Splitu plus pet. Košarkaši DepoLink Škrljeva tada gube dvije lopte u nizu u svoja iduća dva napada i tu im je propala svaka prilika za povratak u egal i možebitnu pobjedu. Pobjedu splita potvrdio je sjajni Shorter s dva pogođena bacanja i tako postavio konačan rezultat. 

Zanimljiv podatak, Split je imao čak 21 skok više od Škrljeva (48:27) od čega ih je čak 17 bilo napadačkih pa domaćini tu mogu tražiti glavne razloge poraza u ovoj utakmici. Shorter je kod Splita ubacio 29 poena uz 11 skokova i 4 asistencije, Mavra se zaustavio na 17 uz 4 asistencije dok je Mate Kalajžić ubacio 15 uz 3 asistencije. DepoLink Škrljevo je predvodio Ramme s 26 poena, 5 asistencija i 3 skoka, Vigo Bart je ubacio 18 uz 3 asistencije, a double-double je dohvatio Obukwelu s 12 poena i 11 skokova. On je dohvatio gotovo trećinu skokova domaće momčadi i u tom segmentu nije imao pomoć suigrača.