Time-out
Sjećanje na dan kada je Dubrovnik posjetio Damon Stoudamire

Sjećanje na dan kada je Dubrovnik posjetio Damon Stoudamire

Bio je na oproštaju dugogodišnjeg kapetana KK Dubrovnik Mara Lučića.

Na današni dan prije godinu dana Dubrovnik je posjetio Damon Stoudamire. NBA zvijezda je tog 13. kolovoza kao trener vodila NCAA momčad Pacific Tigersa u rijateljskoj utakmici protiv KK Dubrovnia. Bila je to oproštajna utakmica Mara Lučića.

Povijesni događaj za dubrovačku košarku DuList je popratio sljedećim tekstom: 

- Košarkaši Dubrovnika i Pacific Tigersa igrali su 13. minutu međunarodnog prijateljskog susreta u Gospinom polju kad je sudac Bajramović zaustavio napad Amerikanaca, poslao igrače na time-out kako bi dugogodišnjem kapetanu domaćih Maru Lučiću uprava i navijači zahvalili za 24 godine u dresu s brojem 13, javlja DuList.hr.

Dobio je Lučić prigodan dar predsjednika kluba Željka Raguža, čestitali su mu i Tigersi, a doživio je i ‘standing ovation’ publike u znak zahvale za sav predan rad i trud u dresu Dubrovnika.

Posebnu pozornost fotografa i zaljubljenika u ‘loptanje pod obručima’ privlačio je trener Pacifici Tigersa, bivša NBA zvijezda Damon Stoudamire. Čovjek koji je na NBA draftu bio sedmi ‘pick’ Toronto Raptorsa proglašen je za najboljeg novaka lige 1996. godine (Rookie of the Year), a bio je i MVP utakmice novaka na NBA ALL Stars Weekendu. Još je nastupao i za Portland, Memphis i San Antonio. U trenerske vode 42-godišnji Stoudamire prešao je 2009. godine, a ovo mu je prva sezona s Tigersima.

Inače, u meču protiv NCAA momčadi sveučilišta University od the Pacific iz Kalifornije uz oproštaj Lučića bilježimo i nekoliko ‘pojačanja’ u rosteru domaćih, prije svih mladog Dubrovčanina, 18-godišnjeg Domagoja Prolete, člana mlađe selekcije Real Madrida, s kojom je u prošloj sezoni bio prvak Europe, a koji je dijete KK Dubrovnika. Uz njega nastupili su i Stipe Režić iz Kaštela te Stipe Tešija iz Alkara.

Naravno, rezultat je bio u drugom planu, iako treba istaknuti kako su američki sveučilištarci bili dosta spretniji, skočniji i poletniji od domaćeg predstavnika.

KK Dubrovnik nastupio je u sastavu: Habul, Gabrić, Vidović, Katić, Dubelj, Jacović, Raguž, Režić, Proleta, Lučić, Kotlar, Šeparović i Tešija, a s klupe su ih vodili Darko Kunce, Željko Vreća i Pero Jejina.