Hrvatska
Sjećanje na Jenkija ne jenjava, pred nama je drugo izdanje turnira njemu u čast

Sjećanje na Jenkija ne jenjava, pred nama je drugo izdanje turnira njemu u čast

Autor: Z.D.

17. i 18. prosinca

Košarkaški klub “Velgor” iz Velike Gorice u suradnji sa Zajednicom športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Košarkaškim savezom Zagrebačke županije i pod pokroviteljstvom grada Velike Gorice i Zagrebačke županije s ponosom najavljuje 2. Memorijalni međunarodni turnir “Silvije Jenkač -Jenki” koji će se održati 17. i 18. prosinca 2022. godine u Velikoj Gorici.

Hani Istanbuli:

'Kako smo i obećali prošle godine,izuzetno mi je drago što mogu reći da će se turnir održati i ove godine i tako nastaviti tradiciju spomena na mog mentora,kolegu i prijatelja.Puno puta sam rekao i ponoviti ću opet da imam prema njemu neizmjernu zahvalnost za sve šta je učinio za mene osobno a i za razvoj košarke u Velikoj Gorici i zato ovaj turnir u njegovu čast je najmanje što mogu učiniti kako bi  ga se prisjetili.Naravno da ovaj turnir ne bi bio moguć bez pomoći drugih i zato se moram  zahvaliti gdinu. Goranu Kovačiću i gdinu. Darku Blažinčiću iz Zajednice sportskih udruga Velike Gorice na velikoj potpori,gdinu. Mariu Makarunu iz Zajednice sportskih udruga Zagrebačke županije,klubovima sudionicima na prihvaćanju poziva,medijima na praćenju našeg turnira i velikom prijatelju kluba Krešimiru Saviću koji je uvijek tu kada mi treba.'

U Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica okupit će se igrači rođeni 2006. godine i mlađi iz KK Zara ( Zadar, Hrvatska) KK Ilidža (Sarajevo, BIH), KK Zagreb (Zagreb, Hrvatska). Tijekom dva dana druženja obnovit ćemo sjećanje na Jenkija, Čovjeka, Trenera, mentora koji je svojim radom i životom zadužio sve nas i ujedno omogućiti mladim igračima da se upoznaju i steknu nova životna i košarkaška iskustva.

Pozivamo sve košarkaše i košarkašice, ljubitelje košarke i prijatelje da se svojim dolaskom prisjete Jenkija i daju podršku nekim novim klincima koje bi i on vodio da ga iznenadna smrt nije odvojila od obitelji i košarke.

Košarkaški klub Velgor osnovali su Silvije Jenkač - Jenki i Hani Istanbuli 2017. godine i prepoznatljiv je u radu s mlađim kategorijama na području grada Velike Gorice. Klub okuplja 100-tinjak djevojčica i dječaka u selekcijama od U-9 pa sve do U-19.

Silvije Jenkač - Jenki, rođen je 4.12.1958 godine u Zagrebu a od 1977. godine započinje s trenerskim radom koji nije prestajao sve do zadnjeg dana 10.1.2020. godine kada je preminuo. U svojoj bogatoj karijeri uvijek je nalazio načina i snagu da pokreće nove, obnavlja stare klubove ali nikad nije prestao biti učitelj, trener i prijatelj. Mnogo je klubova i košarkaša koje je dotaknuo svojim znanjem no svakako velikogorička košarka (pod svim imenima Radnik, Media, Gorica) te košarkaši iz Maksimira, Zrinjevca i Cedevite najvise su naučili upravo od Jenkija. Brojni igrači s kojima je radio ostvarili su zavidne karijere, te nastupali na Olimpijskim igrama, Svjetskim i Europskim prvenstvima, te igrali Euroligu i NBA ligu (Mario Kasun, Robert Troha, Marin Rozić, Damjan Rudež…), jednako kao i treneri koje je potaknuo i školovao tijekom karijere (Tomislav Mijatović, Goran Patekar, Goran Bjedov, Davor Matković, Braslav Turić, Ivan Rudež, Hani Istanbuli).