Hrvatska
Skelin: Kalajžić i Kovačević će sigurno biti posebno motivirani protiv nas

Skelin: Kalajžić i Kovačević će sigurno biti posebno motivirani protiv nas

Žuti gostuju u Velikoj Gorici.

Kreće nova košarkaška sezone, vjerojatno jedna od najčudnijih u povijesti s obzirom na cijelu epidemiološku situaciju. Bit će puno neizvjesnosti, ali o tome sada u redovima Splita ne razmišljaju. Sve je fokusirano na utakmicu 1. kola HT Premijer lige u Gorici (petak, 18 sati). 

Bit će zanimljivo vidjeti redizajnirani Split, nema dosta imena od prošle sezone, ali tu su istinska pojačanja Marko Arapović, Ilija Đoković, Sani Čampara, na pripremama su se nametnuli mladići poput Viktora Šarića, Ivana Perasovića i Roka Gizdavčića. Kapetan Mateo Kedžo je uvijek tu za one prave stvari, o Pavlu Marčinkoviću ne treba trošiti riječi, Darko Bajo, Toni Perković, Antonio Vranković i Bruno Rebić iskusniji su i spremniji nego prošle sezone.

- Gostovanje kod Gorice za nas je tradicionalno neugodno, a ove sezone su još ambiciozniji nego prijašnjih sezona. Dosta su promijenili momčad, tu su naša dva bivša igrača (Mate Kalajžić i Maj Kovačevič, nap.a.) koji će sigurno biti motivirani protiv nas. Što se nas tiče, kada je Hrvatska liga u pitanju, zna se da naša želja i obaveza pobjeda. Iza nas su duge pripreme, ali s malo utakmica. Sada nam je stigao i Marko (Arapović, nap.a.), čeka nas dosta utakmica, blizu 60 bez doigravanja. Nismo optimalno spremni, poremetila nas je korona, ali vjerujem da ćemo iz tjedna u tjedan biti bolji - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.