Hrvatska
Regija
Skelin odgovorio zašto je doveo Scotta i Špaletu

Skelin odgovorio zašto je doveo Scotta i Špaletu

Autor: Branko Tabak

U srijedu s početkom u 18 sati na Gripama se igra utakmica prvog kola premijernog izdanja Druge ABA lige.

U srijedu s početkom u 18 sati na Gripama se igra utakmica prvog kola premijernog izdanja Druge ABA lige. Novu sezonu i ambicije kluba kao i utakmicu protiv HKK Zrinjskog na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili trener Ivica Skelin i kapetan momčadi Mateo Kedžo.

- Ove sezone bit ćemo agresivniji nego prošle sezone. Pomladili smo momčad, doveli Scotta, Marčinkovića i Špaletu pred kojim je obveza da izbori svoje seniorske minute. On je doveden zbog povećanog broja utakmica naše momčadi, ali i problema s leđima određenih igrača centarske linije, rekao je u uvodnoj riječi Skelin,

Osvrnuo se kratko i na prvog protivnika.

- Zrinjski je dosta iskusna ekipa. Njihove glavne igrače poznajemo s hrvatskih parketa. To je Princ koji je igrao za Cibonu te Šutalo i Ramljak koji su igrali za Zadar. Na četvorci je Miličević koji je prošlih sezona igrao za Rijeku. Zrinjski voli igrati u svome ritmu i nadigravati se. To je ekipa koja teži kontroliranoj košarci. Na nama je da nametnemo svoj ritam i pokušamo kroz taj ritam doći do laganih poena.

O ambicijama i ostalim protivnicima nije mogao biti konkretniji.

- Ne znamo ništa o drugim protivnicima. Ići ćemo korak po korak, skautirati kolo po kolo. Sve su te ekipe s kojima nismo imali prilike igrati. Ambicije su za početak da igramo dobro, da imamo što više jakih utakmica i da kroz njih izvlačimo korist za igrače, a nakon prvog dijela prvenstva moći ćemo govoriti o konkretnijim ambicijama.

Što je s ozlijeđenim igračima?

- Dobra vijest je Filipovićev povratak treninzima nakon teške ozljede. Postoji mogućnost da bude u sastavu. Prave dijagnoze za Rančićeva leđa nema i njega ćemo čini se jako dugo čekati.

Na upit novinara progovorio je i o razlozima dovođenje inozemnog razigravača.

- Prošle godine nam je falilo kreativnosti, jedan moćan igrač na picku s loptom. Neće nitko biti oštećen, često ćemo igrati s dva razigravača istovremeno. Scott ima dimenziju više od naša dva razigravača. Oni jedan drugome više nisu izazov i Scott bi ih trebao potaknuti da ostanu bolji. Uz to je i veći broj utakmica u ovoj sezoni utjecao na ovu odluku.

Vrlo kratko novinarima se obratio i kapetan Mateo Kedžo

- Jako sam zadovoljan pripremama. Svi su radili odlično. Mladi igrači su dosta napredovali i mislim da uz pristigla pojačanja možemo samo biti bolji, počevši od sutra i Zrinjskog. Fokus na toj utakmici je na nama, poručio je Kedžo.