Europa i Svijet
Hrvatska
Skelin: Pročešljat ćemo sve žive za idući ciklus

Skelin: Pročešljat ćemo sve žive za idući ciklus

Autor: Teo Cilar

Izbornik Skelin nema što zamjeriti sebi i igračima.

Hrvatska je doživjela i drugi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iako smo krenuli dobro i poveli s 11 poena razlike u prvom periodu. Sve to prosuli smo već u drugoj četvrtini, a do kraja utakmice tonuli sve dublje i na kraju smo upisali uvjerljiv poraz od Italije.

Nakon utakmice izbornik Ivica Skelin i Darko Planinić obratili su se novinarima, a posebno su zanimljive bile izjave izbornika Skelina. 

- Krenuli smo dobro, borbeno, igrali smo dobru obranu, u napadu smo koristili neke njihove greške. Oni su krenuli malo sporije i u jednom trenu druge četvrtine ubacili su u brzinu više. Atletičniji su, brži od nas, na svakoj ničijoj lopti su bili prije od nas. Pogodili su neke šuteve s osam, devet metara, preko ruke. Ja stvarno nemam što zamjeriti mojim momcima. S druge strane, u obrani kada bi mi pokušali jednostavno bi naletjeli na zid jer su atletski močniji. Njihova druga petorka je opasnija od prve. Mene ovo nije iznenadilo, za utakmicu s Italijom ne zamjeram jer mislim da je razlika bila tolika da ja kao trener s klupe bilo što da sam napravio ne vidim kako bi promijenio tijek utakmice. Što se tiče prve utakmice tu neke stvari zamjeram, ali ja kao trener vučem poteze i nekada sam u pravu, a nekada nisam. 

Dotaknuo se izbornik i teme starijih igrača

- Ja ne bih vraćao starije igrače, zahvalio sam se četvorici starijih igrača, istina je da neke starije igrače nisam kontaktirao. Odlučio sam se za ovu ekipu zato što nisam siguran koliko bi nam neki stariji igrači dali u tjednu kada igraju dvije utakmice. Istovremeno su mi neki stariji igrači kojima sam se zahvalio rekli da se ja njima nisam zahvalio da bi se oni meni zahvalili. Smatram da nije cilj vraćanje starijih igrača, možda je bolje pitanje da li imamo nekoga tko bi od mladih igrača konkurirao za sljedeći ciklus. Opet ćemo pročešljati sve žive koje smo pročešljali. Vidjet ćemo tko se može odazvati, a tko ne može i sigurno ćemo neke koje nismo uzeli u obzir sada među ova 24, kontaktirati za idući ciklus. Dvije utakmice u veljači koje igramo kod kuće su najbitnije za nas. 

Nadamo se da će sada među ovima koji nisu bili uzeti u obzir u ovom ciklusu, biti recimo Hrvoje Perić koji je već godinama među najboljim igračima talijanske lige i koji poznaje njihove igrače, zatim nam na pamet padaju Ante Delaš, Fran Pilepić, Toni Prostran, Mario Delaš, Zoran Vrkić. Do tada će valjda ozljede sanirati i Rok Stipčević, Luka Babić i Marko Arapović. Hrvatska je već u ovom ciklusu mogla imati kvalitetnije selektiranu reprezentaciju, a zašto nije odgovor moraju dati ljudi iz saveza. Da su tu bili Perić, Pilepić i Ante Delaš, Hrvatska bi sada sigurno imala jednu, ako ne i obje pobjede jer su to sve igrači koji se nebi "usrali" kako je izbornik spomenuo nakon poraza u Nizozemskoj. 

Planiniću je žao

- Meni je stvarno žao zbog publike koja je napunila dvoranu. Postoji vjera i mi moramo vjerovati do kraja. Šta je tu je, na 0-2 smo i idemo pokušati nadoknaditi to nekom pobjedom u gostima i to je to. Svima nam je žao, dali smo sve od sebe, jednostavno nije išlo.