Hrvatska
Skelin slavio u dvoboju izbornika

Skelin slavio u dvoboju izbornika

Autor: Paulo Sarić

Pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Splićani su nastavili dobar niz. Na domaćem su terenu u svom posljednjem ovogodišnjem dvoboju domaćeg prvenstva porazili Škrljevo rezultatom 97-75. Momčad Ivice Skelina od početka je izgledala kao kvalitetniji suparnik te je na koncu mirno privela susreta kraju. Ključnom se pokazala treća četvrtina koju su Dalmatinci dobili 11 razlike nakon čega je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Goran Filipović i Henrik Širko nastavili su gdje su stali u regionalnoj ligi te su nakon četiri minute odveli svoju momčad do plus sedam (11-3). Primoralo je to gostujućeg trenera na ranu minutu predaha koju je iskoristio ne bi li ponovno prošao plan za večerašnju utakmicu što je urodilo kratkoročnom korišću. Iskusni Siniša Štemberger povezao je tri trice i odveo svoju momčad do minimalnog vodstva, a ubrzo mu se priključio i Davor Konjević pa su Zeleni s optimizmom i minimalnim zaostatkom ušli u drugu dionicu.

FOTO: KK Split Facebook

No, tamo ih je dočekao potpuno drugi Split. Nošeni iskusnim Mateom Kedžom i Pavlom Marčinkovićem Žuti su malo po malo gradili prednost te su se tricom potonjeg  u 15. minuti odvojili na prvu dvoznamenkastu prednost. Raspoloženi je Štemberger nakratko prekinuo seriju domaćina, no Splićani su zahvaljujući Mariju Špaleti i Michaelynu Scottu na odmor otišli s ugodnih plus 12 (50-38). Najveći su problem momčadi Damira Rajkovića predstavljale izgubljene lopte koje su ne samo rasterećivale obranu domaćina, već mu i omogućavale veliki broj koševa na nepostavljenu obranu.

U istom se ritmu nastavilo i u trećoj četvrtini pa su domaćini malo po malo nastavili graditi prednost. Škrljevo se držalo do 26. minute, a onda je krenula serija 12-2 koja je odvela Žute na velikih plus 21 (70-49).  Agresivna je obrana dalmatinskog sastava predstavljala veliki problem za goste s Kvarnera koji su teško nalazili put do splitskog obruča, a kad se na to nadovezao i raspoloženi Scott pitanje pobjednika je postalo izvjesno. Točku na i izvrsne treće četvrtine stavio je upravo Amerikanac ubačajem u posljednjoj sekundi koji je odveo domaćine na 23 razlike uoči posljednje dionice.

Do kraja smo gledali odrađivanje posla, a priliku su dobili i Skelinovi mladići, pa su gosti smanjili zaostatak i uspjeli ublažiti poraz. Splićane su do šeste pobjede u HT Premijer ligi vodili Michaelyn Scott i Mateo Kedžo s 21 košem, dok su najefikasniji u redovima poraženih bili Siniša Štemberger i Davor Konjević s po 22 poena.