Hrvatska
Skelin uoči Šibenke: Želimo pobjeđivati! Kalajžić se vraća za tri tjedna.

Skelin uoči Šibenke: Želimo pobjeđivati! Kalajžić se vraća za tri tjedna.

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/ Ivica Čavka

Pobjeda nad Rogaškom napunila svlačionicu optimizmom.

Još se ne stišavaju emocije nakon ludih posljednjih šest minuta utakmice Druge ABA lige protiv Rogaške kada je Split serijom 24:1 napravio preokret i došao do pobjede. Osvojeni bodovi u Rogaškoj "Žutima" su otvorili vrata doigravanja. A kako je sve to doživio Splitov trener Ivica Skelin?

- Posljednjih šest minuta bilo je super, hahaha. Imali smo razne nivoe igre, od dobrog do lošeg, ali na kraju smo imali znanja i snage za preokrenuti utakmicu i ostvariti važnu pobjedu. Do kraja je dosta kombinacija, ali nismo kalkulirali ni do sada, pa nećemo ni dalje. Idemo od utakmice do utakmice, želimo pobjeđivati - rekao je Skelin.

Svjestan je da nema vremena za neke velike analize, ritam utakmice se nastavlja, u ponedjeljak (20 sati) u HT Premijer ligi na Gripe Stiže Šibenka.

- Iza Šibenke je turbulentno razdoblje, ali sada su se ustalili, stabilizirali. Radi se o dobroj kombinaciji mladosti i iskustva, Vladović im daje dodatno iskustvo i kvalitetu - kaže Skelin.

Kada se igra na Gripama onda je Split uvijek favorit, a Skelin zna da je najvažniji pristup u obrani.

- Na nama je ponoviti tu obranu iz posljednjih šest minuta protiv Rogaške. Na tome radimo cijelu sezonu - kazao je Skelin, koji se nada lijepo popunjenim tribinama.

- Dugo nas nije bilo na domaćem parketu, vjerujem da se publika zaželjela utakmica i da će doći u velikom broju - kaže Skelin.

Za kraj je odaslao i lijepu vijest vezanu za Matu Kalajžića.

- Evo, prvi put malo optimizma nakon četiri mjeseca. U ponedjeljak će početi trčati, duga je pauza iza njega, ali ako sve prođe u redu na njega ćemo računati za otprilike tri tjedna - zaključio je Skelin.