Hrvatska
Skelin uoči Šibenke: Želimo pobjeđivati! Kalajžić se vraća za tri tjedna.

Skelin uoči Šibenke: Želimo pobjeđivati! Kalajžić se vraća za tri tjedna.

Pobjeda nad Rogaškom napunila svlačionicu optimizmom.

Još se ne stišavaju emocije nakon ludih posljednjih šest minuta utakmice Druge ABA lige protiv Rogaške kada je Split serijom 24:1 napravio preokret i došao do pobjede. Osvojeni bodovi u Rogaškoj "Žutima" su otvorili vrata doigravanja. A kako je sve to doživio Splitov trener Ivica Skelin?

- Posljednjih šest minuta bilo je super, hahaha. Imali smo razne nivoe igre, od dobrog do lošeg, ali na kraju smo imali znanja i snage za preokrenuti utakmicu i ostvariti važnu pobjedu. Do kraja je dosta kombinacija, ali nismo kalkulirali ni do sada, pa nećemo ni dalje. Idemo od utakmice do utakmice, želimo pobjeđivati - rekao je Skelin.

Svjestan je da nema vremena za neke velike analize, ritam utakmice se nastavlja, u ponedjeljak (20 sati) u HT Premijer ligi na Gripe Stiže Šibenka.

- Iza Šibenke je turbulentno razdoblje, ali sada su se ustalili, stabilizirali. Radi se o dobroj kombinaciji mladosti i iskustva, Vladović im daje dodatno iskustvo i kvalitetu - kaže Skelin.

Kada se igra na Gripama onda je Split uvijek favorit, a Skelin zna da je najvažniji pristup u obrani.

- Na nama je ponoviti tu obranu iz posljednjih šest minuta protiv Rogaške. Na tome radimo cijelu sezonu - kazao je Skelin, koji se nada lijepo popunjenim tribinama.

- Dugo nas nije bilo na domaćem parketu, vjerujem da se publika zaželjela utakmica i da će doći u velikom broju - kaže Skelin.

Za kraj je odaslao i lijepu vijest vezanu za Matu Kalajžića.

- Evo, prvi put malo optimizma nakon četiri mjeseca. U ponedjeljak će početi trčati, duga je pauza iza njega, ali ako sve prođe u redu na njega ćemo računati za otprilike tri tjedna - zaključio je Skelin.