Hrvatska
SKL: Double dribble nije uspio predriblati prvake, Hrvoje Marin razvalio statistiku

SKL: Double dribble nije uspio predriblati prvake, Hrvoje Marin razvalio statistiku

Završeno je prvo kolo Splitske košarkaške lige.

Prve utakmice obilježila je borbenost i neizvjesni razultati uz dojam da će liga biti kvalitetnija i neizvjesnija nego prošle godine. Ekipe su ušle kompletiranih rostera, te će borba za prvih osam mjesta koje vode u play-off biti bjesomučna. Igrač kola je Hrvoje Marin koji je zamalo došao do triple-doublea s učinkom od 32 poena, 10 skokova i 7 asista.

Rezultati:

DALMACIJA - BRDA  70:77

Prošlogodišnji polufinalist i favorit u ovom susretu, ekipa Dalmacije, nije uspjela doći do pobjede. Borbeni momci s Brda došli su do vrijedne pobjede na otvaranju lige. Najbolji pojedinici Brda bili su Ivan Merčep s 17 poena i 4 skoka, Toni Španjić s 14 poena uz nevjerojatnih sto posto šuta, Hrvoje Bosnić s 13 poena i 6 skokova i Hrvoje Kunac s double-double učinkom od 11 poena i 16 skokova. Kod dalmatinaca su se istakli Šime Barbarić s 17 poena, 9 asista, 6 skokova i 4 ukradene lopte, Duje Šegvić s 17 poena, Mislav Lukač s 11 poena te  Marko Tolić s 11 poena i 11 skokova.


BAMBINA - STROŽANAC  71:54

Bambina je rutinirano došla do pobjede protiv novaka u ligi, koji su se držali prvu četvrtinu. U drugoj četvrtini Bambina je odličnom tranzicijskom igrom pretrčala Strožanac i osigurala pobjedu. Strožanac je u drugom poluvremenu boljom igrom i dobrom zonskom obranom uspio smanjiti rezultat. Najbolji u redovima Bambine bili su Barišić s 28 poena, Džapo s 18 poena uz sto posto šuta i Petrašić s 13 poena i 12 skokova. Kod Strožanca su se istakli Vuko s 18 poena i 11 skokova, Juričić s 15 poena, i nevjerojatno borbeni Vicko Dedić poznatiji kao VD40.

KK Strožanac

SPALATO - DEMS 71-70

U neizvjesnoj utakmici pobjedu je odnijela ekipa Spalata u kojoj su se istakli Tomić-Ferić s 22 poena i 8 asista, Petrošić 18 poena i 7 skokova. Kod ekipe Demsa, Đonlić je imao nevjerojatnih 28 poena i 19 skokova, Kragić 15 poena te Mijić 13 poena i 13 skokova.


PEDIDO - BAČVICE  77-84

Ekipa zanimljivog imena nije uspjela pobjediti Bačvice koje su slavile zahvaljujući Brzulji s 17 poena i 11 skokova, Karamanu s 17 poena, Dražiću s 15 poena te  Pleštini s respektabilnih 13 skokova. Kod Pedida se istakao Bradarić s 17 poena.


ADRIATIC STATIST- DOUBLE DRIBBLE  95-90

U derbiju kola Double dribble ipak nije uspio izdriblati prošlogodišnjeg prvaka koji je došao do pobjede u utakmici na visoki broj poena. Najzaslužniji za pobjedu kod Adriatica bili su Hrvoje Marin sa 32 poena, 10 skokova i 7 asista, Vitaljić sa 20 poena, a Mindoljeviću je nedostajao skok do double double učinka sa 12 poena i 9 skokova.Kod driblera su se istakli Markoč s 28 poena i 6 asista dok je Škaro ubacio 21 poen i 9 skokova.