Hrvatska
Škrljevo se namučilo s Boscom, a sada se nade uspjehu u Jazinama

Škrljevo se namučilo s Boscom, a sada se nade uspjehu u Jazinama

Autor: Duje Jurić

Utakmica je prelomljena u 37. minuti.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su u utakmici 20. kola HT Premjer lige posljednjeplasirani Bosco 96:82 i došli do devete prvenstvene pobjede koja ih još uvijek ostavlja u igri za plasman u doigravanje za prvaka Hrvatske u koje će se plasirati u slučaju pobjede nad Zadrom iduće subote u „legendarnim“ Jazinama.

Utakmica nije dobro počela za Adria Oil Škrljevo, jer Bosco koji je već odavno ispao iz HT Premier lige nakon dvije minute ima plus šest 6:0 nakon što je Mate Vucić postigao četiri, a Jan Palokaj dva poena. U 4' minuti gosti odlaze na plus osam 10:2. Nakon minute odmora koju je pozvao trener Zelenih Damir Rajković domaćin se vraća pa ubrzo ima prvu prednost 14:12. U sedmoj minuti Adria Oil Škrljevo odlazi na plus pet 18:13, ali se na drugoj strani razigrava kapetan Palokaj (postiže devet poena) te je 'glavni krivac' da Bosco na mini odmoru ima prednost 26:21.

Nakon što gosti u 14' minuti još jednom imaju plus osam 34:26, domaćin ipak dolazi do egal rezultata u 16' kada svojom drugom tricom Siniša Štemberger izjednačava na 36:36. Do kraja druge četvrtine oba se sastava izmjenjuju u vodstvu, a Bosco na poluvremenu ima minimalno vodstvo 48:46. U prvih dvadeset minuta tri su igrača Adria Oil Škrljeva dala po 9 poena: Marko Šarac, Josip Barnjak i Siniša Štemberger. Kod Bosca Palokaj je postigao 12 koševa.

Na početku treće četvrtine Zeleni rade seriju 9:0 i dolaze do plus sedam u 24' i prednosti 55:48. Iako je Adria Oil Škrljevo u dva navrata imalo i plus deset 60:50 i 66:56, na mini odmor se otišlo prednošću Bosca 67:66, ponajprije zbog koševa Vucića i Mladena Primorca.

Pobjednik je odlučen u 37' kada je domaćin otišao na plus osam 80:72, a minutu kasnije i plus dvanaest 86:74. Do kraja utakmice Adria Oil Škrljevo je čuvala prednost za konačnih plus četrnaest. Junak utakmice bio je Brian Williams sa 24 postignuta poena, dok je poslovično dobar bio kapetan Barnjak sa 16. Utakmica je odigrana u odličnoj atmosferi pred 250 gledatelja i fer navijanje domaćih navijaća.

Izjave:

Trener Škrljeva Damir Rajković

Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Upozoravao sam igrače nakon naše velike pobjede u Alpe Adria Kupu da ova utakmica neće biti lagana i zato smo išli igrati ovu utakmicu jedan dan kasnije kako bi se dečki stabilizirali, no nisu to uspjeli. Osjetila se ležernost - ''lako ćemo''. Najviše zamjeram igračima jer nisu hladne glave bili u utakmici dok voda nije došla do grla. Na kraju smo uspjeli izvuć tu pobjedu i mislim da je pobjeda zaslužena. Čestitke dečkima, ipak je teška sezona iza nas. Imamo još dva kola i učinit ćemo sve da dođemo do playoff-a.

Igrač Ivan Kučan

Napravili smo ono što smo trebali makar nismo ušli u utakmicu onako kako smo dogovorili. Nismo bili dovoljno ozbiljni i Bosco je to dobro iskoristio. Sve u svemu, odradili smo dobar posao i uzeli tu pobjedu koja nam je trebala.

Trener Matija Brkljačić

Čestitke treneru i ekipi Adria Oil Škrljeva na pobjedi. Kao što je moj igrač rekao - produžena rotacija. Probali smo sve svoje sportske motive ispuniti do kraja sezone bez obzira što smo svjesni da ispadamo iz lige. Mislim da smo pokazali dobru igru, momci moraju biti svjesni da koncentracija i hladna glava mogu donijeti pobjedu što je na kraju pokazala ekipa Škrljeva. Nikad se ne smije tražiti alibi nego pristupiti od prve do zadnje minute s punim gasom.

Igrač Nino Tomić

Čestitke dečkima Škrljeva na dobroj borbi. Ovo je bila dobra utakmica ali pali smo na kraju. Izgubili smo na kraju neke lopte i pali smo gdje je rezultat otišao u njihovu korist. Mislim da smo mogli bolje utakmicu privest kraju. Falilo nam je nekih igrača koji su ozlijeđeni, pa smo bili skraćeni za par igrača. Škrljevo je imalo bolju klupu i dužu rotaciju.