Hrvatska
VIDEO Škrljevčani slavili kod Bosca, Thornton igrač odluke

VIDEO Škrljevčani slavili kod Bosca, Thornton igrač odluke

Autor: Luka Šarinić/KK Bosco/HKS Photo: Emanuel Begić

Slamka spasa za DepolLink Škrljevo

U do kraja neizvjesnoj utakmici 7. kola HT Premijer lige za ostanak KK DepoLink Škrljevo odnio je pobjedu protiv KK Bosco 71:76. Susret je odigran u dvorani na Trnskom pred 100-tinjak gledatelja. Utakmica je od početka do kraja bila izjednačena. Obje ekipe pokazale su veliku borbenost u želji da dođu do vrijednih bodova, ali nakraju je nešto veća koncentracija kod igrača Škrljeva u posljednjim trenucima utakmice presudila da gosti odnesu puni plijen i upišu svoju drugu pobjedu zaredom.

Otvaranje susreta pripalo je gostima koji su do prvog većeg rezultatskog odvajanja došli u 5. minuti kada odlaze na plus šest (6:12). Boscovi igrači na to odvajanje gostiju odgovaraju na najbolji mogući način te serijom od 12:2 preokreću rezultat u svoju korist i dolaze do vodstva od plus 4 (18:14). Do kraja prve četvrtine domaćin je sačuvao prednost, ali ona je iznosila samo tri razlike (22:19). Početak druge četvrtine bio je preslika početka prve. Gosti opet igraju nešto bolje i prelaze u minimalno vodstvo od dva poena (24:26). Pritom su u tih početnih 4 i pol minute druge dionice igre ostavili domaćina na samo jednom postignutom košu. Zbog toga reagira klupa Bosca i zove minutu odmora. Nakon kratkog predaha i dalje gledamo izjednačenu utakmicu. Do poluvremena se niti jedna ekipa ne uspijeva odvojiti i na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 34:35 u korist Škrljeva.


Do predaha u redovima Bosca najefikasniji bili su Krajnović s postignutih 11 koševa te Jurič i L.Babić koji su zabili 7, odnosno 6 koševa. S druge strane istaknuli su se Thornton s 9 koševa, Jelić s 8 koševa te Griffin s 5 ubačaja.

Drugo poluvrijeme ponudilo je igru koš za koš. Vodstvo se izmjenjivalo iz minute u minutu. Bilo je dobrih akcija i prodora i s jedne i s druge strane. Pogađali su se šutevi iz teških situacija i sve to držalo je utakmicu u egalu. U trećoj četvrtini bilo je ponešto i nervoze kod obje ekipe zbog čega prvo Boscov igrač Primorac u 27. minuti dobiva tehničku pogrešku zbog prigovora, a nesportsku, minutu kasnije, zarađuje gostujući igrač Kujundžić. Kraj četvrtine pripao je Boscu koji je pogođenim jednim slobodnim bacanjem Krajnovića došao do nove minimalne prednosti od pola koša (54:53). Zadnjih deset minuta bilo je samo nastavak onog što smo gledali u prvih pola sata. Velika borba i neizvjesnost. Ključni trenuci utakmice dogodili su se na samome kraju. Minutu do kraja Thornton ulazi pod koš i zabija za pola koša razlike (69:70) nakon čega trener Bosca, Ivan Tomas, zove još jedan time-out. Nakon minute odmora Bosco ima napad kojim je mogao vratiti prednost na svoju stranu, ali domaći igrači gube loptu te time daju priliku da gosti povećaju svoju prednost. To i čine i to još jednom preko Thorntona koji zabija za 69:72. Nakon toga Krajnović je fulao polaganje dok s druge strane Thornton zabija oba dva slobodna bacanja i time rješava utakmicu u korist gostiju. Krajnji rezultat bio je 71:76. Ovom pobjedom Škrljeva stanje na tablici u ligi za ostanak dodatno se zakompliciralo i posljednja tri kola biti će izuzetno zanimljiva.

Najefikasniji kod domaćina bio je Marko Jurič koji je postignuo 19 koševa, a pridodao je još u svoju statistiku i 12 skokova te 3 asistencije. Luka Krajnović je za Bosco ubacio 15 koševa dok je Luka Babić pridonio s 10 koševa. Kod Škrljeva najraspoloženiji je bio Derryck Thornton s 24 koša i asistencija. Sandro Antunović ga je pratio s 11 ubačenih poena, a Luka Barišić i Mario Rajčić dali su svaki po deset koševa.