Hrvatska
Škrljevo bez Barnjaka i Rajčića ili Ribola s Delašom i Svalinom

Škrljevo bez Barnjaka i Rajčića ili Ribola s Delašom i Svalinom

Autor: Duje Jurić Photo: Milan Balaban

Kup Krešimir Ćosić

Nakon uspjeha u Šibeniku, gdje su košarkaši Adria Oil Škrljeva protekle subote ostvarili sedmu prvenstvenu pobjedu u okviru 15. kola HT Premijer lige, ostavši u igri za nastup u Ligi za prvaka, odmora za Zelene još uvijek nema. 

U srijedu od 17,45 u dvorani Sokolana u Kaštel Sučurcu čeka ih susret osmine finala Kupa Krešimira Ćosića protiv prvoligaša KK Ribola Kaštela

Domaćin je ekipa koja je u zadnjih godina stalno u vrhu prvoligaškog društva i koja se želi vratiti tamo gdje je bila prije nekoliko sezona, a to je HT Premijer liga. Ekipa je to sastavljena od niz iskusnih košarkaša, među kojima prednjači Ante Delaš, koji je igrao u Splitu, Zadru, Cedeviti, ali i niz inozemnih klubova. Tu su i košarkaši sa iskustvom u HT Premijer ligi: Svalina, Rašetina, Biočić, Marasović...

Zelenima je cilj pobjeda u prvom od Kaštela ako se krene od Splita prema Trogiru, Kaštel Sućurcu, koji graniči sa Solinom iz kojeg dolazi jedan od junaka subotnje pobjede nad Šibenkom Ivan Vrgoč, koji je da posjetimo imao double-double učinak sa 21 postignutim košem i 11 skokova.

"Ako želimo plasman na završni turnir među osam najboljih, onda moramo odigrati čvrsto, bez obzira što nam nedostaju Barnjak i Rajčić. Domaćin nije bezazlen protivnik. Igraju dobro u Prvoj ligi i imaju niz iskusnih igrača. Smatram da nakon subotnje pobjede u Šibeniku moramo nastaviti pobjednički niz i godinu završiti pobjedom."

Nakon posljednje utakmice u ovoj godini Zeleni će na zasluženi odmor preko Božićnih blagdana, a onda slijedi pripremni period pred nastavak prvenstva i gostovanje Alkara 7. siječnja na Mavrincima.