Hrvatska
Škrljevo bez stresa do pobjede

Škrljevo bez stresa do pobjede

Autor: Paulo Sarić

No Williams, no problem.

Iako su u utakmicu ušli oslabljeni neigranjem svog ponajboljeg igrača Amerikanca Briana Williamsa koji je suspendiran jer je bio pozitivan na testu na kanabinoide, košarkaši Škrljeva na vlastitom su terenu došli do velike pobjede nad Zagrebom rezultatom 111-73.

Na koncu velika pobjeda, iako otvaranje susreta nije odavalo takav dojam. Zagrepčani su se i bez pomoći svog najboljeg igrača i lidera HT Premijer lige po broju postignutih koševa Martina Junakovića držali čitavu prvu četvrtinu. No, onda je krenulo. Momčad Damira Rajkovića serijom 8-0 za nešto više od jedne minute igre u drugoj dionici odvojila se na prvu dvoznamenkastu prednost. Krapić je nakratko zadržao Mrave na priključku, no izvrsna šuterska serija i četiri pogođene trice domaćina zaredom bili su previše za Garminu momčad. Na odmor se otišlo s 63-45, a zeleni su već u svom prvom napadu u nastavku probili granicu od 20 koševa prednosti. Mladi zagrebački sastav nije bio dorastao iskusnim domaćinima pa je razlika rasla gotovo iz minute u minutu. Boban je tricom odveo Škrljevo na plus 30 (88-58), a u nekoliko je navrata bilo i velikih 39 koševa viška za najzapadnijeg hrvatskog prvoligaša. Kako je susret odavno bio riješen rezultatske neizvjesnosti oba su trenera dala priliku igračima koji su manje igrali u dosadašnjem dijelu sezone što je momčad iz Novog Zagreba iskoristila da makar donekle ublaži poraz.

Domaćine, koji su imali čak pet dvoznamenkastih igrača, predvodio je Davor Konjević s 22 koša i sedam skokova, a istaknuo se i Dino Stipčić s 19 poena, devet uhvaćenih lopti i sedam asistencija, dok je najbolji u gostujućim redovima bio zadarski dvojac Ante Krapić i Franko Šango s po 18 koševa.