Hrvatska
Škrljevo će doigravanje hvatati iz Lige za ostanak, Cedevita Junior lako prošla kroz Mavrince

Škrljevo će doigravanje hvatati iz Lige za ostanak, Cedevita Junior lako prošla kroz Mavrince

Autor: Duje Jurić Photo: Emanue Begić/KK Adria Oil Škrljevo

Utakmica koja je Škrljevu mogla donijeti miran nastavak natjecanja i Ligu za prvaka otišla je na stranu Cedevite Junior.

Cedevita Junior lakše je nego očekivano prošla Mavrince i u zaostaloj utakmici 11. kola HT Premijer lige pobijedilo Adria Oil Škrljevo 86:63. Bez Daniela Zovka koji nije imao pravo nastupa i sa Tonijem Jelenkovićem koji je igrao pod blokadom, Zeleni nisu mogli više.

Početak utakmice u znaku je Cedevite Junior koja odmah odlazi na plus pet nakon što su poentirali Filip Bundović za dva i Ivan Miličević za tri. Iako su domaćini u sedmoj minuti došli na minus jedan 11:12, na mali odmor se otišlo prednošću Vitamina 21:15.

Nastavak je u znaku gostiju iz Zagreba koji na početku 19′  imaju plus petnaest 30:45, da bi se na veliki odmor otišlo rezultatom 34:46 za goste. Kod gostiju se razigrao Rok Radović koji je do poluvremena zabio 11 koševa, dok je kod domaćina najučinkovitiji u prvih dvadeset minuta bio Stefan Šajin sa devet postignutih koševa.

Zeleni su u trećoj četvrtini posustali jer su gosti iz Zagreba u 28′ imali i plus 22 pri rezultatu 37:59, da bi na isteku tridesete minute tricom Tonija Jelenkovića na semaforu stajalo 49:64.

Do kraja utakmice Cedevita Junior je odradila što je morala za konačnu pobjedu. Ovim porazom Adria Oil Škrljevo nakon što je 21. kolo bilo u igri za nastup u Ligi za prvaka, na žalost morati će nastaviti nastupima u Ligi za ostanak, gdje će krenuti sa prve pozicije.

Najučinkovitiji na utakmici bio je igrač gostiju Rok Radović sa 19 postignutih koševa, dok je kod domaćina najučinkovitiji bio Stefan Šajin sa 15 postignutih koševa i 6 skokova.

Standings provided by SofaScore LiveScore