Hrvatska
Škrljevo dočekuje Sonik: 'Imaju kratku rotaciju i dosta viroznih'

Škrljevo dočekuje Sonik: 'Imaju kratku rotaciju i dosta viroznih'

Autor: Duje Jurić Photo: Igor Kupljenik/MI-PRESS

Sudar Zelenih.

Igranje srijeda – subota nastavlja se za košarkaše Adria Oil Škrljeva. Nakon poraza u Alpe Adria Cupu, od Nutrispoint Ilirije prije dva dana u Ljubljani, Zeleni su se već okrenuli HT Premijer ligi i susretu 8. kola sa Sonik Puntamikom. Zadarski Zeleni ostali su prošle sezone veliki dužnici škrljevskim Zelenima, pobijedivši ih u sva tri ligaška susreta, te izgubivši tek u Kupu Krešimira Ćosića. 

Podsjetimo da su jedni i drugi do zadnjeg kola vodili borbu za petu poziciju u HT Premijer ligi, koju su osvojili Puntamičani na osnovu više međusobnih pobjeda, iako su i jedni i drugi imali isti broj pobjeda i poraza.

Subotnji susret biti će druga priča, jer je ekipa iz Zadra tijekom ljeta imala veliki odlazak igraća i nije po imenima jaka kao i prošlo prvenstvo. Ipak, na Mavrincima se očekuje jedna odlična utakmica, pogotovo nakon što je Škrljevo pobijedilo njihovog gradskog rivala Zadra, a Puntamika izgubila od Cibone u posljednjoj sekundi.

Zadranin u redovima Adria Oil Škrljeva Toni Jelenković smatra da se gost može dobiti.

"Imali smo dva dana da se spremimo za utakmicu sa Sonik Puntamikom. Oni imaju kratku rotaciju i kako sam čuo dosta je viroznih u njihovim redovima. Moramo odigrati na visokoj energetskoj razini i onda problema neće biti. To nam je jako važna utakmica jer nakon nje odlazimo na dva gostovanja za redom."

Jelenkovićev najbolji prijatelj i kolega sa kojim je nerazdvojan, kapetan ekipe Josip Barnjak također vjeruje u pobjedu. 

"Mi smo kompletni i željni igre. Za sada nas ozljede maze, pa možemo pružiti dobruigru. Nakon poraza u Ljubljani ekipa se okrenula susretu sa Zadranima. I kod nas ima viroznih, ali svi dočekuju utakmicu spremni."

Utakmica Adria Oil Škrljevo – Sonik Puntamika igra se u subotu od 18 sati u dvorani Mavrinci, uz prijenos na HKS TV-u i Radio Korzu. 

Ulaz u dvoranu je dozvoljen uz Covid putovnice ili negativan  test na Covid-19.