Hrvatska
FOTO: Škrljevo gurnulo Alkara prema doigravanju za ostanak

FOTO: Škrljevo gurnulo Alkara prema doigravanju za ostanak

Autor: Duje Jurić

Dominacija Zelenih!

Derbi začelja HT Premjer lige koji je odigran pred 400 gledatelja u dvorani na Mavrincima dobila je ekipa Adria Oil Škrljeva, koja je rezultatom 93:62 pobijedila Alkara iz Sinja.

Važnost utakmice kao da je svezala ruke igračima oba sastava, pa je publika prvi koš na utakmici vidjela nakon dvije i pol minute igre i to tricu Karla Uljarevića. Domaćin odmah postiže još četiri koša u nizu za rezultat 7:0, pa trener Alkara Srđan Helbich poziva minutu odmora. Odmor je dobro došao gostima, koji nakon minutu i pol dolaze na neriješeno 7:7, a potom i u prvo vodstvo 11:14 u 9'. Ipak na mini se odmor odlazi rezultatom 16:16.

Druga četvrtina u znaku je stalnog vodstva gostiju u prvih pet minuta. Ipak nakon petog izjednačenja u petnaestoj minuti 26:26, domaćin prelazi u vodstvo koje ne ispušta do velikog odmora na koji Adria Oil Škrljevo odlazi sa devet razlike 42:33. U prvih dvadeset minuta kod domaćina najučinkovitiji bio je Uljarević sa 14 postignutih koševa, te Karlo Lebo sa šest, dok je kod gostiju Hrvoje Vučić postigao 11 koševa.

Nastavak utakmice u znaku je Adria Oil Škrljeva, koje se odmah odvajaju na plus 15 u 23' i rezultat 50:35. Alkar je stao, a domaćin je pogađao iz gotovo svih pozicija, pa domaćin pri kraju treće četvrtine ima prednost i 31 koš.

Posljednjih deset minuta bila je samo formalnost, jer su Zeleni u 34' imali prednost i 38 razlike (84:46). Na kraju 93:62 i predaja pretposljednjeg mjesta Alkaru. Kod domaćina Karlo Uljarević postigao je 19, Brian Williams 15, a Marko Šarac 13 koševa. Najučinkovitiji kod Alkara bili su Joshua Jalen Brfown i Bruno Markulin sa 14 postignutih koševa.

 

Rezultati by SofaScore