Hrvatska
Škrljevo iz busa na utakmicu, izostaje Šekelja

Škrljevo iz busa na utakmicu, izostaje Šekelja

Autor: Duje Jurić

Što može Rajkovićeva momčad na Višnjiku?

Iza košarkaša Adria Oil Škrljeva četrdesetak je dana priprema, kroz koju je trener Damir Rajković uz pomoć kondicionog trenera Matea Malovca brusio formu i uigravao ekipu za nastup u HT Premjer ligi i Alpe Adria Cupu. 

Tijekom priprema nije mogao računati na svih četrnaest igrača koji su prijavljeni u HKS-u, pa če tako i u Zadru na startu sezone doći sa deset igrača, jer na neke još uvijek ne može računati. Strateg Zelenih morao je i sve dobro posložiti, jer su od lanjske ekipe ostali kapetan Josip Barnjak, centar Dario Cvitković i još uvijek povrijeđeni Mislav Kolić. Cijele pripreme prošli su nova imena na Škrljevu: Pandurić Vucić, Bjelanović, Batur, Vrkić i povratnik Boban. U hodu su pred kraj priprema ekipi priključeni Amerikanac Riewer, te pet do dvanaest Ante Gospić, čime je Adria Oil Škrljevo nastavilo pravilo da zadnjeg dana prijelaznog roka dovede kapitalca. Prošle zime je predsjednik Vice Sep pod bor navijačima poklonio Karla Uljarevića, a ove jeseni za dobar početak sezone Antu Gospića. Zeleni dolaze u Krešin dom. Nemaju što izgubiti, ali sigurno će skupu prodati kožu. Realan je i trener Rajković, koji o današnjoj utakmici kaže:

"Teško je očekivati nešto više u Zadru, jer Zadar je po rosteru i igrama ove godine u pripremnom periodu pokazao da je favorit u našem prvenstvu. Mi čemo doći tamo i pokušati odigrati najbolje što možemo. Suprostaviti se Zadru, vidjeti koliko zaostajemo za ekipom koja je jednu stepenicu više, da a upravo je to Zadar. Moramo se pokušati pokazati u najboljem svijetlu. Pokazati što smo radili. Nečemo biti u najboljem optimalnom stanju, jer to što smo radili nismo odradili do kraja jer je bilo dosta povreda. Tek zadnji tjedan smo počekli radili pet na pet. Prvenstvo je dugačko i mislim da čemo kroz prvenstvo dizati  formu. Zadar će biti jedna stepenica, da vidimo gdje smo, koliko zaostajemo i čemu se možemo nadati u ovoj sezoni", rekao je Rajković.Zeleni sa Škrljeva u Zadar dolaze bez stasitog Livnjaka Dragana Šekelje, koji je ovaj tjedan počeo trenirati, ali još nije u formi za nastup. Desetorka koja će danas iza 14 sati put grada košarke trebala bi biti: Gospić, Riewer, Pandurić, Barnjak, Bjelanović, Boban, Batur, Vrkić, Cvitković i Benković. Klub je i ove godine jako zastupljen u medijima, pa će sutra od 19 sati i Zadra biti prijenos na dva radija, HRT Radio Rijeci i Radio Korzu. 

Roster Škrljeva za sezonu 2019/20
Adria Oil Skrljevo 2019-09-24.doc