Hrvatska
Škrljevo je startalo s pet poraza, a onda nanizalo tri pobjede. Protiv Alkara su odlučivale nijanse

Škrljevo je startalo s pet poraza, a onda nanizalo tri pobjede. Protiv Alkara su odlučivale nijanse

Autor: Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škrljevo

Uzbudljiva i neizvjesna utakmica

DepoLink Škrljevo je u neizvjesnoj utakmici 8. kola pobijedilo Alkar 79:76 i tako došlo do treće pobjede u nizu. Pobjednik je odlučen u posljednjim sekundama utakmice u kojima se odvijala prava drama na terenu.

Nakon početnog vodstva Alkara od 3:0 uzrokovanog tricom Šime Loure Lisice, vodstvo preuzima DepoLink Škrljevo, koje je na isteku prve četvrtine iznosilo plus sedam 21:14. U osmoj minuti domaćin ima najveću prednost nakon što je pri trici prekršajem zaustavljen kapetan zelenih Mario Rajčić, koji je uz tricu pogodio i dodatno slobodno bacanje za prednost 18:11.

Početak druge četvrtina u znaku je Vite Smojvera koji sa dvije trice dovodi domaćina na plus deset 28:18. Ipak, Alkari se ne predaju jer Ivan Svalina postiže osam koševa uz dvije trice pa Sinjani u 18 minuti dolaze do prvog izjednačenja 34:34, a potom i vodstva 34:37, nakon što je Lisica zabio trinaesti  koš, odnosno treću tricu. Na veliki se odmor otišlo prednošću Škrljeva 40:37, nakon što je Griffin  Ramme zabio dvicu i slobodno bacanje. Tijekom prvih dvadeset minuta kod Zelenih Rajčić je zabio osam, dok je kod Alkara Lisica zabio 13 koševa.

Prvih četiri minute treće četvrtine u znaku su Alkara, koji serijom 10:0 dolazi do prednosti 47:40. Domaćini košem Sandra Antunovića na isteku 24′, te njegovom drugom tricom  napokon zaustavlja seriju gostiju i dolazi na minus dva 45:47. Sinjani na krilima Amerikanca Georga Brocka ponovno došli do osjetnije prednosti od plus šest u 26′ pri rezultatu 51:45 za Alkar. Antunović i Luka Barišić su svojim koševima ipak na isteku tridesete minute donijeli minimalnu prednost DepoLink Škrljeva 57:56.

Prava drama odvijala se u posljednjih deset minuta. Gosti na krilima Lisice koji je zabio dvije trice, do tog trenutka ukupno sedam imaju tri do pet razlike. Sinjskom beku pariraju Griffin i Antunović, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu. Minutu i osam sekundi prije kraja Vigo Bart sa sirenom pogađa tricu za 78:71, ali domaćin promašuje dva napada, pa Brock tricom deset sekundi prije kraja smanjuje na minus dva 78:76. Devet sekundi prije kraja Rajčić zabija jedno od dva slobodna bacanja za 79:76, pa je gostima je ostalo 8,4 sekundi za posljednji napad, koji nije iskoristio Lisica te je pobjeda ostala na Mavrincima.

Najučinkovitiji na utakmici bio je Lisica sa 27 postignutih koševa uz sedam zabijenih trica. Kod DepoLink Škrljeva Ramme zabio je 19, Antunović 18, a Barišić 12 koševa.