Hrvatska
Škrljevo ludom završnicom stiglo do važne pobjede protiv vrlo dobrog Alkara

Škrljevo ludom završnicom stiglo do važne pobjede protiv vrlo dobrog Alkara

Autor: Duje Jurić Photo: Emanue Begić/KK Adria Oil Škrljevo

Nadoknada

Teško izborena, ali jako slatka pobjeda košarkaša Adria Oil Škrljeva protiv Alkara 78:72 u zaostaloj utakmici 16. kola HT Premijer lige. Ovom pobjedom Zeleni su ostali u igri za plasman u Ligu za prvaka.

Alkar bolje otvara utakmicu, pa nakon četiri minute igre na semaforu stoji 3:11. Zelenima je važnost utakmice skratilo ruke, što koriste Sinjani da u 5' odu na plus devet 5:14. Patrick  James McGlynn IV sa dvije trice donio je prednost gostima. Adria Oil Škrljevo se tada budi pa sa dvije trice u nizu Tonija Jelenkovića i Maria Rajčića dolazi na minus tri 11:14 u osmoj minuti. Na mali odmor odlazi se prednošću gostiju 14:18.

Početak druge četvrtine u znaku je Zelenih koji u 11' prvi puta izjednačuju (18:18), a nakon što je minutu kasnije bilo još jedno izjednačenje 20:20, Škrljevo polaganjem Tonija Jelenkovića dolazi u prvo vodstvo. Na početku 18' domaćin ima plus šest 29:23, ali se Alkari vračaju preko Dominica Gilberta koji je u drugoj četvrtini postigao osam koševa, pa na isteku devetnaeste minute na semaforu stoji treće izjednačenje 29:29. Kod Zelenih istakao se Stefan Šajin koji za prvih dvadeset minuta postigao 14 koševa uz 4 skoka, a za prednost domaće ekipe od plus šest na velikom odmoru 37:31 pobrinuo se kapetan Josip Barnjak tricom sa sirenom. Gilbert i MC Glynn kod Alkara postigli su po 11 koševa.

Treću četvrtinu dobil su gosti rezultatom 17:15 iako je domaćin u 25' imao i plus deset 46:36,

 no kod Alkara se ukazao Viktor Šarić koji sa šest koševa u nizu smanjuje prednost domaćina na plus četiri 52:48 na isteku tridesete minute.

Prvih pet minuta posljednje četvrtine u znaku je Alkara koji na krilima MCGlyna prelazi u prednost, pa nakon što je iskoristio tri slobodna bacanja, a potom zabio tricu, koja mu je bila 22 koš za prednost plus sedam 55:62.

I onda kreće luda završnica u kojoj smo vidjeli čak četiri trice Barnjaka (ukupno sedam postignutih) i tri Jelenkovića. Utakmica je odlučena 36 sekundi prije kraja kada je pri rezultatu 72:69  ispod koša poentirao Šajin. Najučinkovitiji kod Adria Oil Škrljeva bio je Barnjak sa 28 postignutih koševa, Šajin je dosao 18, a Jelenković 17. Kod Alkara McGlynn zabio je 24, a Gilbert 20 koševa.

Standings provided by SofaScore LiveScore