Hrvatska
Regija
Škrljevo na korak od drugog kruga Alpe Adria kupa

Škrljevo na korak od drugog kruga Alpe Adria kupa

Autor: Basketball.hr

Velika pobjeda u gostima kod Brna.

Pobjedu kojom su napravili veliki korak prema plasmanu u drugi krug natjecanja u Alpe Adria kupu ostvarili su košarkaši KK Adria Oil Škrljeva. Na gostovanju su bili bolji od Brna 71-73.

S omjerom 3-1 nakon četiri odigrane utakmice Škrljevo je na drugom mjestu s dvije pobjede više od Brna i Klosterneuburga. Do kraja natjecanja u skupini momčad Damira Rajkovića se dva puta susreće s Austrijancima, na domaćem parketu 1. prosinca te 18 dana kasnije na gostovanju.

Za izbjegavanje nepotrebnih kalkulacija i neugodnih situacija Škrljevu je potrebna jedna pobjeda kako bi potvrdili plasman u drugi krug.

Utakmica u Brnu nije počela dobro za hrvatsku momčad. Domaćini su poveli 7-0, nakon čega je uspostavljena rezultatska ravnoteža. Do 27. minute momčadi su se izmijenjivale u vodstvu na posjed ili dva razlike, da bi tada Škrljevo pobjeglo na  +8 (41-49). Brno nije dopustilo bijeg Rajkovićevim igračima te se na odmor otišlo s 3 poena prednosti za hrvatski klub (48-51).

Početkom drugog poluvremena domaćini su izjednačili, no na tric je važnom tricom uzvratio Siniša Štemberger za 51-54. Još jedom se Škrlejvo odvojilo i to nakon tehničke pogreške dosuđenej domaćinima, na 53-58, ali domaćni u 25. minuti  izjednačuju i vraćaju rezultat na klackalicu.

Čak i kad je Štemberger novom tricom 64 sekunde do kraja odveo Škrljevo na 66-72 susret nije bio prelomljen. Brno je 40 sekundi kasnije stiglo na poen zaostatka (71-72). Uslijedila je dramatična završnica. Prvo je Ash Yacobou promašio oba bacanja, pa domaćini dva šuta u jednom napadu, da bi Štemberger devet sekundi prije kraja polovičnim uspjehom s linije slobodnih bacanja postavio konačan rezultat 71-73.