Hrvatska
Regija
Škrljevo nakon produžetka i 15 izjednačenja 'srušilo' lidera austrijske lige

Škrljevo nakon produžetka i 15 izjednačenja 'srušilo' lidera austrijske lige

Autor: Duje Jurić

Alpe Adria kup.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva uspjeli su tijesno nakon produžetka pobjediti vodeću ekipu austrijske lige IMMOunited Dukes 94:93, nakon što su gledatelji u dvorani na Mavrincima vidjeli čak 15 izjednačenja. Bila je to utakmica 2. kola grupe A Alpe Adria Cupa i prva pobjeda Zelenih u novoj sezoni.

Iako su domaćini tijekom prvih deset minuta imali stalno vodstvo od dva do tri koša razlike, prva četvrtina otišla je na stranu ekipe iz bečkog predgrađa Klosteneuburga završivši 18:16 za goste. U drugoj četvrtini domaćini se pokušavaju odvojiti, ali su se najviše odljepili na plus pet 41:36 na početku dvadesete minute, da bi na veliki odmor otišli sa samo plus dva 41:39. U prvom poluvremenu kod domaćeg sastava najučinkovitiji su bili Antonio Boban sa 8, te Ante Gospić sa 7 postignutihpoena. Goste su u egalu držali Srbin Predrag Miletić koji je postigao 12 poena te američki centar Amineye Lakoju sa 10.

Treći period igre završio je rezultatom 22:22 uz dvije prednosti od pet koševa za Zelene. Posljednjih deset minuta u znaku je stalnog vodstva Adria Oil Škrljeva, da bi gosti na seadm sekundi prije kraja izjednačili na 77:77. Posljednji napad domaćina poveo je kapetan Josip Barnjak koji je pucao sa sirenom, ali je pogodio obruč.

Dodatnih pet minuta bolje otvara domaćin, koji je u 43' imao i plus šest 88:82, da bi u posljednjih pedeset i dvije sekunde gosti tricom Benedikta Daneka i dvicom Valentina Bauera koji je ukrao loptu i zabio kontru došli na plus jedan 92:91. Vrkić 42 sekunde prije kraja pogađa za dva i minimalnu prednost, ali nije precizan u dodatnom bacanju. Gosti preko Daneka, koji pogađa jedno od dva slobodna bacanja dolaze do petnaestog izjednačenja na utakmici i rezultata 93:93. Petnaest sekundi prije kraja Barnjak pogađa jedno od dva bacanja za konačni rezultata 94:93. Danek je s istekom sirene pogodio koš, ali suci ga nisu priznali pa je domaćin slavio minimalnom pobjedom.

Najučinkovitiji kod Adria Oil Škrljeva bio je Barnjak sa 21 postignutim poenom, dok se kod Dukesa Miletić zaustavio na 29.