Hrvatska
Regija
Škrljevo nije uspjelo sačuvati +9 iz prve utakmice, Mađarima trofej

Škrljevo nije uspjelo sačuvati +9 iz prve utakmice, Mađarima trofej

Autor: Duje Jurić

Alpe Adria kup

Košarkaši Adria Oil Škrljeva u uzvratnoj utakmici finala Alpe Adria Cupa nisu uspjeli sačuvati prednost iz prve utakmice na Mavrincima od plus devet, te su porazom od Egis Kormenda 92:71 ostali na korak do prvog euro trofeja.

 No, bez obzira na poraz u Mađarskoj ostaju lijepe uspomene da su Zeleni sa Škrljeva u svojo prvoj sezoni igrali u finalu. 

Utakmica je počela u svečanom tonu jer je tamburaški sastav iz Kormenda otpjevao i odsvirao hrvatsku i mađarsku himnu. Trener Damir Rajković započeo je utakmicu petorkom: Uljarević, Barnjak, Yacubuo, Šarac i Krstanović. Marko Šarac je otvorio prvu četvrtinu tricom, a odmah mu se pridružio Ash Yacubuo još jednom za 6:0 vodstvo Adria Oil Škrljeva u drugoj minuti. U trećoj minuti je 9:4 za Zelene nakon što je tricu pogodio i Karlo Uljarević. Dvije minute kasnije domaćin dolazi u prvo vodstvo 10:9, nakon što su gosti sa Škrljeva promašili tri napada.

Gosti su u tri navrata imali plus dva, da bi se na mini odmor se otišlo vodstvom Egis Kormenda 22:18. Mađarski sastav na početku druge četvrtine ima plus šest 24:18, no Uljarević košem i iskorištenim slobodnim bacanjem vraća zaostatak na minus tri. Nakon toga igra je na strani domaćina koji na isteku 14' odlaze na plus jedanaest 34:23. Na veliki odmor otišlo se prednošću Egis Kormenda 47:34 nakon što je Hammonds postigao 13, a Chorvasi 10 poena.

Kod Adria Oil Škrljeva najučinkovitiji bili su kapetan Josip Barnjak te Šarac i Uljarević sa osam. Odmah na početku drugog poluvremena domaćin odlazi na plus dvadeset i jedan 57:36 i time je praktički riješio pobjednika. Kada je u 25' Egis Kormend otišao na plus 24 i rezultat 62:38, trener Rajković je pozvao minutu odmora ne bi li razdrmao svoju ekipu. No, uprkos serije 5:0 za Zelene nakon trideset minuta igre na semaforu je stajalo 76:51. Posljednjih deset minuta bilo je odrađivanje utakmice u kojoj se osjetilo neigranje Davida Ušića, koji je jako falio pod košem. Najučinkovitiji kod Adria Oil Škrljeva bio je Brian Williams sa 15 postignutih poena.