Hrvatska
Škrljevo osvojilo memorijalni turnir "Joža Sever" u Puli

Škrljevo osvojilo memorijalni turnir "Joža Sever" u Puli

Autor: Saša Ćirić

Uspjeli su uzvratiti slovačkom protivniku za poraz prije nekoliko tjedana.

Košarkaški klub Škrljevo je pobjednik međunarodnog turnira "Joža Sever", koji je ovog vikenda održan u Puli. Nakon visoke pobjede u polufinalnom dvoboju sa Sonik Puntamikom (88-60), u finalu ih je čekao stari znanac i dužnik sa slovačke turneje, Iskra Svit. Slovačka momčad je u drugom polufinalu svladala domaćina, KK Pula 1981, također uvjerljivo (97-70).

Podsjetimo se, prije nešto manje od dva tjedna je Iskra slavila na domaćem terenu, uz velike primjedbe Škrljevčana na suđenje. Danas, u pomalo neuobičajenom terminu (10:00), dobili su priliku za uzvrat. 

Objeručke su je prihvatili.

Od prve do posljednje minute nije bilo dvojbe oko pobjednika, a kako je vrijeme odmicalo, razlika je rasla, neovisno o tome jesu li na parketu bili članovi prve petorke ili njihove zamjene. Konačnih 84-58 zorno prikazuje dominaciju Škrljeva, a posebno je raspoložen bio Josip Barnjak (22 poena), koji je proglašen za najboljeg igrača turnira. U utakmici za treće mjesto domaćini iz Pule svladali su Sonik (78-67), a predvodio ih je Kristijan Andabaka (21 poen).