Hrvatska
Škrljevo pobjedom nad Prievidzom potvrdilo kvalitetu, Zadar nije bio slučajnost

Škrljevo pobjedom nad Prievidzom potvrdilo kvalitetu, Zadar nije bio slučajnost

Autor: Duje Jurić Photo: Emanuel Begić

Alpe Adria Cup

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su na startu ovogodišnjeg izdanja Alpe Adria Cupa slovačku Priedvizu 83:70. Bio je to susret 1. kola skupine D u kojem su Zeleni došli do startnih bodova.

Nakon početnog vodstva domaćina 2:0 i 4:2, gosti iz Slovačke preuzimaju vodstvo, pa nakon trice Maxima Matuska vode 5:4. Prednost Prievidze bila je sve do 6' i rezultata 11:9, jer je Amerikanac Tyler Creammer sa šest koševa nosio igru Slovaka. Adria Oil Škrljevo se potom budi, pa na krilima Igora Stojanovića, Teylora Adwaya te kapetana Josipa Barnjaka, koji su svaki zabili po 6 koševa, otišlo na plus osam 21:13 u devetoj minuti. Na malom odmoru prednost Zelenih je bila 26:18.

Igrači Trenera Damira Rajkovića su se u drugoj četvrtini rasporedili u postizanju koševa, pa je prednost Zelenih u 16' minuti narasla na plus 15 pri rezultatu  38:23. U igru je prvi puta ušao i oporavljeni Stefan Šajin, koji je za pet minuta postigao pet koševa. No, gosti iz Slovačke  se ne predaju pa nakon što je Samuel Kincel postigao četiri koša u nizu dolaze na zaostatak  40:35 u 19' i tu staju, pa domaćin na velikom odmoru ima prednost 45:35.

U trećoj četvrtini domaćin stalno održava prednost, da bi na početku 29' došao do najveće prednosti na utakmici od plus 16, a na mini odmor otišlao s prednošću Adria Oil Škrljeva 63:51.

U posljednjih deset minuta Zeleni nastavljaju s dobrom igrom, pa u 37' imaju 19 poena viška, 80:61. Kincel s dvije dvice i jednom tricom smanjuje na konačnih 83:70.

Kod Škrljeva Barnjak je postigao 16 koševa uz dvije trice, Adway 14, a mladi Edi Bešić 9 koševa. Kod gostij Kincel je postigao 15 , a Amerikanac Creammer 12 poena. 

Standings provided by SofaScore LiveScore