Hrvatska
Regija
Škrljevo poraženo u finalu

Škrljevo poraženo u finalu

Autor: Paulo Sarić

Hrvatski je prvoligaš u oslabljenom sastavu pružio dobar otpor snažnim Slovencima.

Košarkaši Damira Rajkovića poraženi su u finalu memorijalnog turnira Josipa Jože Severa od slovenskog prvoligaša Sixt Primorske rezultatom 65-74. Ključnom se pokazala treća četvrtina u kojoj je Škrljevo zabilo samo sedam koševa i upalo u zaostatak iz kojega se nije stiglo vratiti do kraja susreta.

Hrvatska je momčad dobro otvorila pulsku utakmicu protiv na papiru jačeg suparnika. Nakon izjednačenih prvih deset minuta Rajkovićevi su momci ubacili u brzinu više i pokazali da u njihovih redovima itekako ima štofa. Zahvaljujući čvrstoj igri u obrani ubrzo su došli i do dvoznamenkaste prednosti, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 41-32.

Ipak, u nastavku je su Slovenci s pravom pokazali zašto ih se smatra ponajboljim klubom iz regije koji ne nastupa u Jadranskoj ligi. Momčad Jurica Golemca u nastavak je ušla puno ozbiljnije, kako i dolikuje posljednjoj pripremnoj utakmici uoči kvalifikacijskog turnira za nastup u drugom razredu regionalne košarke. U drugom su poluvremenu Škrljevu dopustili samo 24 poena, te su na koncu došli do komotne pobjede.

Najefikasniji u momčadi Primorske za koju je naš B reprezentativac Marijan Čakarun ubacio šest koševa bio je Mirko Mulalić sa 17 poena, dok je Tadej Ferme dodao 11. Kod Škrljeva su se istakli Stipčić s 19, te Williams i mladi Barnjak s po 16 koševa.

Škrljevo - SIXT Primorska 65:74 (19:18, 22:14, 7:19, 17:23)

Škrljevo: Stipčić 19, Grbavac, Konjević 8, Barnjak 16, Molnar, Jashari, Radunić 6, Kolić, Williams 16, Vranković, Hrnjkaš.
SIXT Primorska: Ferme 11, Joksimović 7, Mulalić 17, Čakarun 6,  Baldassi, Zupan 8, King 7, Glas, Vujasinović 8,  Morina 5, Hodžić 5.