Hrvatska
Alkar se držao, ali nije izdržao, Škrljevo tek koračić dijeli od potvrde prvog mjesta

Alkar se držao, ali nije izdržao, Škrljevo tek koračić dijeli od potvrde prvog mjesta

Autor: Duje Jurić Photo: KK Adria Oil Škrljevo

Liga za ostanak

Adria Oil Škrljevo i treći je put u ovoj sezoni došlo do pobjede u susretu sa Alkarom, pobijedivši ga u dvorani na Mavrincima 70:59. Bio je to susret 8. kola HT Premijer Lige za ostanak. Ovom pobjedom Zeleni su došli na korak do osvajanja Lige za ostanak.

Prvih deset minuta minimalnim vodstvom 18:16 dobili su gosti iz Sinja, nakon što su gledatelji u dvorani vidjeli čak šest izjednačenja. Romain Louiserre za Alkar je postigao osam koševa u prvoj četvrtini dok je sa druge strane Ivan Vrgoč zabio šest.

Druga četvrtina također je bila izjednačena, iako su domaćini u 15' imali plus pet 25:20, na veliki se odmor otišlo minimalnom prednošću Adria Oil Škrljeva 32:31. Toni Jelenković kod Zelenih zabio je 8 koševa uz dvije trice, a Louiserre se zaustavio na 10.

Početkom treće četvrtine Škrljevo ima plus šest 37:31, ali se gosti ne predaju, već okreću rezultat preko Šime Loure Lisice koji postiže osam koševa za prednost 41:45 u 29'. Ipak, domaćin sa dvije trice u nizu koje postižu Igor Stojanović i kapetan Josip Barnjak na mini odmor odlazi prednošću 50:47.

Utakmica je odlučena u posljednjih deset minuta. Serijom 7:0, nakon što je Vrgoč pogodio dvicu i tricu, te položio Barnjak, Zeleni odlaze na dvoznamenkastu prednost u 32' 57:47. Najveću prednost Adria oil Škrljevo ima u 36' minuti od plus šesnaest pri rezultatu 65:49. Dvama tricama za redom Francuz Louiserre uspio je smanjiti na minus deset 65:55, ali su tu gosti stali.

Najučinkovitiji na utakmici bio je Jelenković koji je zabio 20 koševa uz tri postignute trice, kapetan Barnjak zabio je 15, a Vrgoč jedan manje. Kod Alkara Louiserre je postigao 18, a Karlo Lukačić 12 koševa.

Standings provided by SofaScore LiveScore