Hrvatska
Regija
Škrljevo puno optimizma uoči današnje utakmice protiv Levica

Škrljevo puno optimizma uoči današnje utakmice protiv Levica

Autor: Duje Jurić

Polufinale Alpe Adria kupa.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva od sinoć su stanovnici Levica, grada na istoku Slovačke, poznatom po košarci i vručoj atmosferi u dvorani. 

Domaćin večerašnje prve polufinalne utakmice Alpe Adria Cupa Patrioti Levice dočekuju Zelene sa Škrljeva kao aktualni pobjednici slovačkog kupa. No, njihov uspjeh u kupu, zasjenio je prošlosubotnji kiks protiv fenjeraša slovačke Ekstralige Lučineca, koji su Patreioti izgubili 91:77.

Trener Damir Rajković u Levice je doveo deset igraća, sve na koje može računati, osim kapetana Josipa Barnjaka, koji se oporavlja od treće ozljede ove sezone.

"Domaćin je jako posložena ekipa. Imaju čak sedam stranaca: četiri Amerikanca, dva Srbina i jednog igraća iz BiH. Igraju brzu košarka, imaju bučnu publiku i ludu atmosferu u dvorani. Možemo se držati sa domaćinom. Mi smo puni samopouzdanja nakon velike pobjede nad Alkarom. Napokon smo pustili ručnu. Nadam se dobrom rezultatu u Levicama, naglasio je trener Rajković.

"Dobru igru i rezultata najavljuje i reprezentativac Hrvatske Karlo Uljarević, koji je ponovimo zadnjeg dana zimskog prijelaznog roka plavi Cibonin, zamjenio zelenim dresom Adria Oil Škrljeva. 

"Vidjeli smo snimke njihovih utakmica. Možemno igrati. Mi smo mlada ekipa željna dobrih rezultata."

Utakmica Patrioti Levice - Adria Oil Škrljevo igra se od 18 sati. Ljubitelji košarke sa riječkog područja tijek zbivanja na utakmici mogu preatiti putem Radio Korza, kao i na live streamu stranice lige Alpe Adria Cupa.

Duje Jurić