Europa i Svijet
Hrvatska
Škrljevo se oprostilo od Alpe Adria kupa

Škrljevo se oprostilo od Alpe Adria kupa

Autor: Duje Jurić

Nisu uspjeli obraniti +14

U igri bez obrane, košarkaši Adria Oil Škrljeva izgubili su u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Alpe Adria Cupa protiv Swans Gmundena čak dvadest i tri razlike 101:78 i tako se oprostili od daljnjeg nastupa u ovom natjecanju.

Kakav početak utakmice, kao da je bio revolveraški obračun u Gmundenu. Domaćini na krilima Daniela Fridricha koji je postigao 12 koševa, od čega tri trice u prvih deset minuta, pucali su iz svih oružja. Više od šest stotina gledatelja u Volskbank Areni Gmunden, vidjeli su igru obje ekipe sa tenzijama od sto posto. Plod brze igre bilo je čak 50 postignutih koševa u prvoj četvrtini za konačnih 31:19 na isteku desete minute. Nik Slavica ponovno najbolji kod Adria Oil Škrljeva sa devet poena.

Nastavak utakmice ponovno je u znaku domaćina koji u 13' imaju plus šesnaest 37:21, da bi minutu kasnije imali još jedan put tu razliku 39:23. Kod Zelenih tada se bude Mate Mandić, Domagoj Vrkić i Slavica, pa gosti u 16' dolaze na minus devet 42:33, a u posljednjoj minuti i na minus sedam 49:42. Ipak na odmor se odlazi prednošću Swans Gmundena 51:42, nakon što je Arkim Robertson promašio oba slobodna bacanja nakon isteka vremena. Nakon dvadeset minuta Fridrich kod domaćina postigao je 14, a Slavica kod gostiju 11 poena.

Početkom treće četvrtine gosti su stali. Austrijanci sa dvije trice u nizu odlaze na plus petnaest, da bi u posljednje dvije minute otišli i na plus 21 (78:59). Na mini odmor se otišlo rezultatom 82:64.

Posljednji trzaj Zeleni su napravili u 32' kada dolaze na minus četrnaest 83:69, koji bi im donio produžetak, a onda su stali. Do kraja utakmice Swans Gmunden je povećavao prednost za konačnih 101 :78 i prolaz u polufinale.

Najučinkovitiji kod domaćeg sastava bio je Fridrich sa 22, dok je kod gostiju Slavica postigao 24 poena koji je imao double-double učinak, jer je imao i 12 skokova uz 2 asistencije.