Hrvatska
Škrljevo se prišuljalo na -7, Split završio na +28

Škrljevo se prišuljalo na -7, Split završio na +28

Autor: Duje Jurić

Druga gostujuća pobjeda Splićana u nizu.

Konačni rezultat utakmice 14. Kola HT Premjer lige u kojoj je Split na Mavrincima slavio protiv Adria Oil Škrljeva 97:69 pokazuje da su gosti lako došli do pobjede, ali tijek utakmice ne ukazuje na to.

Domaćini  su i dalje desetkovani ozljedama, jer ovaj put nije nastupio centar Arkim Martin Robertson, uz već otprije ozlijeđenog kapetana Josipa Barnjaka. Split bolje otvara  utakmicu pa nakon dvije i pol minute ima 7:0. Adria Oil Škrljevo prve koševe postiže potkraj treće minute. Iako su gosti u 4' imali prednost 11:2, za samo minutu domaćini smanjuju na minus četiri 10:14. I tu staju, a Žuti odlaze na na plus trinaest u 8' i prednost 23:14. Na mini odmor se odlazi perdnošću gostiju od plus osam 29:21.

Split i u drugoj četvrtini ima stalnu prednost od sedam do devet razlike, a domaćin je uspio nakon trice kapetana Antonia Bobana doći na minus četiri u 13' i rezultat 30:34. Na velik odmor otišlo se prednošću gostiju 49:39. Nakon prvih dvadeset minuta  kod domaćina Batur je zabio 10, dok je kod gostiju Jame Earl Washington ubacio 13 koševa.

Treću dionicu bolje otvaraju gosti koji u 23' odlaze na plus sedamnaest 56:39. Kod Zelenih se budi kapetan Boban, pa je na kraju četvrtine bilo 65:56 za goste.

Adria Oil Škrljevo na početku posljednjih deset minuta uspjelo je doći na minus sedam 60:67, ali je nakon minute odmora koju je pozvao trener gostiju Split povisio prednost pa je u 37' imao plus 23. 

Antonio Boban je kod domaćina postigao 23 poena uz pet trica kod domaćina, dok su kod Splita Washington i Darko Bajo postigli po 16.

Rezultati by SofaScore