Europa i Svijet
Regija
Škrljevo se probudilo i srušilo lidera austrijskog prvenstva

Škrljevo se probudilo i srušilo lidera austrijskog prvenstva

Autor: Duje Jurić

Alpe Adria kup.

Kad ne ide u domaćem prvenstvu, ide u Europi, rezime je to prve utakmice četvrtfinala Alpe Adria Cupa u kojoj su košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili vodeću ekipu Austrijske lige Swans Gmunden 90:76. Ovo je bila prva pobjeda Zelenih u ovoj godini.

Prvu četvrti dobilo je Adria Oil Škrljevo koje je gotovo svih deset minuta vodilo, osim u 4' kada su gosti imali prednost 7:6. Četvrtina je praktički bila izjednačena, jer se nitko nije odvojio na osjetniju razliku. Iako, su domaćini na krilima Mate Mandića koji je postigao osam koševa uz jednu tricu, te Nika Slavice sa šest imali šest razlike u 9' pri rezultatu 23:17.

Početak druge četvrtine u znaku je Zelenih koji u 13' imaju plus devet 29:20, da bi se Swans Gmunden brzo vratio u igru, pa samo dvije minute kasnije imaju i drugo vodstvo na utakmici 30:29 nakon serije 10:0. Na veliki se odmor otišlo vodstvom domaćeg sastava 46:41. Kod Swons Gmundena razigrali su se Toni Blazan sa 12 i Daniel Friedrich sa 9 postignutih poena u prve dvije četvrtine, dok je kod Adria Oil Škrljeva Slavica postigao 14, a Mark Dorris 9.

Nakon velikog odmora odlična predstava domaćina, koji preuzima inicijativu pa nakon tri minute ima plus deset 53.43. Tu nije kraj pa u 26' odlazi na plus šesnaest 61:45, da bi u 27' imao i plus 21, pri rezultatu 66:45. Na isteku tridesete minute Adria Oil Škrljevo ima najveću prednost 75:58 za 22 razlike. Slavica se zaustavio na 20,  a Mandić i Dorris na 13 postignutih poena.

Posljednja četvrtina pripada Austrijancima, koji rade nevjerojatnu seriju, nakon niza grešaka domaćina i u 36' dolaze na minus sedam 78:71. Domaćin je dakle postigao tri koša, dok su gosti postigli šesnaest. Trener Damir Rajković mora pozvati i posljednju minutu odmora, nakon koje su Zeleni konsolidirali redove, pa se ponovno odvajaju na dvocifrenu razliku. Na kraju plus četrnaest za domaćina, a pobjedu je zatvorio Arkim Roberston svojim 16. poenom. Kod domaćeg sastava najučinkovitiji bio je Slavica sa 21 postignutim poenom, dok je kod gostiju Fridrich postigao 15. Uzvrat je za osam dana 5. veljače u Gmundenu.