Hrvatska
Škrljevo se vratilo pobjedama, Alkar zaglavio na dnu

Škrljevo se vratilo pobjedama, Alkar zaglavio na dnu

Autor: Duje Jurić Photo: AB foto

Peti poraz Sinjana.


Adria Oil Škrljevo pobijedio je Alkar 98:79 u utakmici 5. kola HT Premijer lige. Bila je to četvrta pobjeda Zelenih, a pet poraz Alkara.

Nakon drugog izjednačenja u trećoj minuti Alkar preuzima vodstvo pa na krilima Mladena Tomaševića koji postiže šest koševa uz jednu tricu, te Viktora Šarića sa isto toliko koševa, dolaze do prednosti 15:9 u 5'. Njima se pridružio i Dominic Gilbert sa četiri postignuta koša. Trener Gostiju Damir Rajković poziva minutu odmora, pa se Adria Oil Škrljevo vraća u igru. Kapetan Josip Barnjak  postiže osam koševa u prvih deset minuta, uz pet Tonija Jelenkovića, pa Zeleni na mini odmor odlaze sa plus pet 24:19.

Kod Sinjana se u drugoj četvrtini razigrao Šarić, koji je u prvih dvadeset minuta zabio 13 koševa. Alkari uspijevaju doći na minus jedan 28:29 u 13' i tu praktički staju. Gosti sa Škrljeva nakon dvije brze akcije Barnjaka i Ivana Vrgoča u sedmoj minuti odlaze na plus deset 40:32. Iako je Alkar minutu kasnije došao na minus šest 36:42, na veliki se odmor otišlo prednošću gostiju 50:41, nakon što su imali prednost od 11 razlike 50:39.

Nastavak utakmice je u boljoj igri Zelenih, koji su sa četiri trice u 28' minuti došli do prednosti od plus 19 pri rezultatu 68:49. Na mini odmor otišlo se plus 18 za Adria Oil Škrljevo i rezultat 73:55.

Alkari se bude u na počeku posljednje četvrtine pa nakon dvije trice za redom koje su postigli Šarić, a potom i Roko Gizdavčić dolaze na zaostatak od minus deset 70:80. Kod  gostiju se budi Paolo Marinelli koji sa 12 koševa, od čega jedna trica,  odvodi Adsria Oil Škrljevo prema pobjedi. Marinelli je najučinkovitiji igrać na utakmici sa 23 postignuta koša, dok je kod Alkara Šarić postigao 22, isto koliko i Barnjak.  

 

Standings provided by SofaScore LiveScore