Hrvatska
Škrljevo se vratilo u život uvjerljivom pobjedom protiv Zaboka, debitirao Amerikanac Derryck Thornton

Škrljevo se vratilo u život uvjerljivom pobjedom protiv Zaboka, debitirao Amerikanac Derryck Thornton

Autor: Katarina Blažević - Novi list Photo: KK Depolink Škrljevo

Povratak otpisanih

Konačno pjesma i slavlje u dvorani u Mavrincima, košarkaši DepoLink Škrljeva protiv Zaboka su pokazali upravo ono što je trebalo kod Gorice, borbu, agresivnost i htijenje. 

Rezultat svega uvjerljiva je pobjeda 93:66

Pucački raspoložen domaćin u trećoj je četvrtini dopustio da mu se gosti približe na dva poena zaostatka (41:39), da bi u zadnjoj dionici ubacio čak 32 poena i u potpunosti slomio blijedog protivnika.

Dvoboj sa Zabokom bila je i prilika da debitira novi bek u dresu Škrljeva, Amerikanac Derryck Thornton, koji je prvi dio sezone proveo u aktualnom engleskom prvaku, Leicester Ridersu, a ranije je bio član i Borca iz Čačka te Kapfenberga iz Austrije.

Utakmica nije samo završila u veselom tonu, već je tako i krenula, jer se na parketu u svojim kostimima pojavilo i četvero članova karnevalske skupine “Škrljevske maškari”, a Laura Božović, inače ovogodišnja prva pratilja kraljice Riječkog karnevala, podbacila je loptu.

Brzo su Škrljevčani na parketu, ovoga puta košarkaši, pohvatili konce igre. Zeleni su dobro branili reket, u kojem od prve minute s gostujuće strane nije bilo centra Perovića, jednog od važnijih igrača Zaboka, koji je u prošlom kolu Ciboni zabio 22 poena. Kada ga je trener Kujundžić nakon uvodnih pet minuta uveo u igru, energični je domaćin već vodio 15:4, ali i do kraja četvrtine je Škrljevo uspjelo zadržati prednost od 10 poena razlike.

Domaćoj se publici u Mavrincima pozitivno predstavio i Thornton, koji je početkom druge četvrtine ukrao jednu loptu i zakucao za 26:12, a do kraja je u pobjedu ugradio 16 poena, pet skokova i tri asista. Išlo je na šutu i Barišića te Antunovića, koji su povezali dvije trice (36:22), nakon čega je trener gostujuće momčadi odlučio, uz Perovića, zaigrati s još jednim po vokaciji centrom, Stipaničevim.

Zeleni su u tom razdoblju nanizali na visokim igračima pokoji prekršaj, te je Zabok ubrzo preko slobodnih bacanja smanjio na “minus 10” (36:27). Upravo je Perović u zadnjim minutama prvog poluvremena bio nezaustavljiv, njegov šut za dva poena doveo je utakmicu u egal pred veliki odmor (39:33).

Gosti su u drugom dijelu nakon vezanih trica Buljevića i Garretta uspjeli doći na samo dva poena zaostatka (41:39), ali pobjede željan domaćin ovoga puta nije dopustio preokret. Jelić je svojom serijom od osam poena odvojio Škrljevo (50:41), da bi i raspoloženi Rajčić nastavio s pet poena (55:43). Črnjević je na Barišiću napravio svoj peti prekršaj osam i pol minuta prije kraja susreta, pa su gosti morali do kraja bez njega. A prednost je u tim minutama za Škrljevo samo rasla do konačnih 27…