Hrvatska
DepoLink Škrljevo do 35. minute puhalo vrat Splitu

DepoLink Škrljevo do 35. minute puhalo vrat Splitu

Autor: Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škrljevo

Shorter otklonio opasnost.

Gorak okus ostao je ljubiteljima DepoLink Škrljeva nakon poraza od Splita 99:80, ne toliko zbog poraza, koliko zbog razlike kojom Zeleni nisu zaslužili izgubiti. 

Neutralnom promatraču, a takvih je bilo dosta u Sportskoj dvorani Kostrena, koji su došli pogledati Žute, činilo se da je trebalo biti najviše deset do dvanaest razlike za Split. Domaćin je odlično parirao gostima, a utakmica je prelomljena u posljednjih četiri i pol minute. Bila je to utakmica 9. kola Favbet Premijer lige u kojoj su domaćini doživjeli sedmi poraz, a gosti došli do sedme pobjede.
Utakmicu je bolje otvorio DepoLink Škrljevo. Na krilima Nikole Stanojevića koji je za prvih deset minuta zabio isto toliko koševa, te Viktora Šarića sa 6, Zeleni su u petoj odnosno sedmoj minuti imali plus sedam 17:10 i 19:12. 

Ipak, Žuti se ne predaju pa na isteku prve četvrtine imaju plus četiri 22:26. Krešimir Ljubičić zabio je za Split 8, Tonko Vuko 6 koševa uz jednu tricu.

Druga četvrtina u znaku je stalnog vodstva Splita, koji je imao najviše šest razlike, da bi se na poluvrijeme otišlo izjednačenim rezultatom 45:45. Stanojević je prvih dvadeset minuta završio na brojci od 16 postignutih koševa, dok se Ljubičić zaustavio na deset. Nakon što je prva četvrtina pripala Splitu, druga je rezultatom 23:19 pripala DepoLink Škrljevu.

Treći period igre bolje su otvorili gosti, pa u 26' minuti imaju plus osam 55:63. Ipak Budi se mladi Vigo Bart koji nakon što je postigao devet koševa u prvom dijelu u trećoj četvrtini postiže još sedam za ukupno 16, a u koševima mu se pridružuje Marcus Taylor s 9 pa na isteku trideset minute Zeleni imaju minimalnu prednost 66:65.

U posljednjoj četvrtini domaćin se držao do isteka 35' minute i rezultata 71:76, no tada se žuti odvajaju. Razigrao se Shannon Jerod Shorter, koji se na kraju zaustavio na 15 postignutih koševa, te Lewis Markel Sullivan s 19. Dodajmo da je kod Splita Vuko zabio 17 koševa uz četiri postignute trice. Najučinkovitiji na utakmici bio je Stanojević koji je za DepoLink Škrljevo zabio 22 koša uz 3 skoka i 4 asistencije.

Spomenimo da su se za odličan ugođaj i dobru atmosferu pobrinuli „Dečki s Kvarnera“ – službena glazba Hrvatske Davis Cup reprezentacije, koji su svojom svirkom davali takt dobroj igri obje ekipe, a i podizali atmosferu među publikom.

Standings provided by Sofascore