Hrvatska
Škrljevo u Beču ostalo bez termina za trening - hoće li šetnja pomoći?

Škrljevo u Beču ostalo bez termina za trening - hoće li šetnja pomoći?

Autor: Duje Jurić

Navečer - nema! A ujutro? Nema ni ujutro!

Nakon sedmosatnog probijanja kroz kišnu Hrvatsku, Sloveniju i Austriju košarkaši Adria Oil Škrljeva stigli su sinoć oko 20 sati u bečko predgrađe Klosteneuburg, gdje danas od 18 sati igraju utakmicu 3. kola grupe A u Alpe Adria Cupu. 

Trener Damir Rajković stigao je u austrijsku prijestolnicu sa samo devet igrača, bez četiri standardna člana rostera. Uz, od prije povrijeđenog mladog Bjelanovića, na Škrljevu su ostali Vrkić koji je zadobio udarac u subotnjoj utakmici protiv Hermes Analitike, Ante Gospić kojeg je visoka temperatura prikovala za krevet te Antonio Boban koji je u Rijeci ostao zbog fakultetskih obveza. Devetorica preostalih jutros u prošetali Bečom, jer domaćin iz BK Dukes nisu mogli osigurati termin za trening, niti sinoć, niti jutros. Kažu: „na žalost nema termina“, iako su domaćini uredno odradili trening sinoć od 20 – 22 sata. Toliko o organizaciji u Alpe Adria Cupu. Treba naglasiti da ligu podržava HKS, jer istu podržava i FIBA.

„Liga bi trebala sa domaćinima dogovoriti termine za trening, jer ova liga ima potencijala i utakmice dobro dođu za uigravanje momčadi“ naglasio je trener Rajković.

Večeras će u bečkom predgrađu u dvorani uz same vode Dunava, Zeleni tražiti pobjedu, koja bi ih lansirala na korak do doigravanja, a ponovimo za one koji ne znaju, Adria Oil Škrljevo je lanjski finalist Alpe Adria Cupa.

Večeras će centarska linija Šekelja – Cvitković imati prigodu dobiti veliku minutažu, te prigodu da zaustave Bečane. Vanjske pozicije nisu sporne, jer kapetan Barnjak, Pandurić, Amerikanac Riwer i mladi Benković, već su u zadnjim utakmicama pokazali da su se uigrali. Veliki problem biti će pozicije tri i četiri, gdje je ostao samo Batur. No, ovo je prigoda da se mladi pokažu, pa će svoje minute sigurno dobiti Kolić i Vucić.

Sve u svemu, ako Zeleni pobjede pokraj dunavskih valova, onda ćemo moći napisati da je pobjeda došla nakon šetnje „Štefan placom“, a vodstvo Alpe Adria Cupa morati će razmisliti da neke domaćine uozbilje ili im pokažu izlazna vrata u Beču to kažu „raus“ – izlazi.