Europa i Svijet
Hrvatska
Škrljevo u četvrtfinalu Alpe Adria kupa. Ili ipak nije?

Škrljevo u četvrtfinalu Alpe Adria kupa. Ili ipak nije?

Autor: Duje Jurić

Poljaci nisu došli, Austrijanci žele dogovor oko utakmica četvrtfinala, a vodstvo lige za sada nema odgovor.

Subota 28. prosinca bila je određena kao dan utakmice 6. kola grupe A - Alpe Adria Cupa između Adria Oil Škrljeva i poljskih GTK Gliwica. Bila je određena, ali se Poljaci nisu pojavili, niti su odgovorili na upite domaćina da li dolaze na utakmicu. Kako se ekipa iz Gliwica nije javljala, kontaktirana je kancelarija Alpe Adria Cupa u Beču, koja je pokušavala iznaći način da se utakmica odigra u što skorije vrijeme. Rok za završetak prve faze po grupama bio je kraj ove godine. No, GTK Gliwice su u zaostatku čak tri utakmice, pa je opće upitno odigravanje istih.

I onda na dan predviđene utakmice, u proteklu subotu, stiže mail iz austrijskog Gmundena, mjesta na pola puta između Salzburga i Linza i njihovog košarkaškog kluba Swans Gmundena, koji je trenutno vodeći sastav austrijske  Admiral Basketball Superlige. Austrijanci pitaju za dogovor oko termina dvije četvrtfinalne utakmice, koje bi se trebale igrati na Mavrincima, a potom u Volksbank Areni Gmunden. 

Prema njihovim informacijama Adria Oil Škrljevo bi trebalo dobiti utakmicu protiv GTK Gliwica 20:0 bez borbe, a kad se Poljacima oduzme i jedan bod, onda su Zeleni drugi  u grupi A i automatski igraju protiv prvoplasiranog iz grupe B. Takve informacije iz kancelarije nisu dobili čelni ljudi Adria Oil Škrljeva, pa su ostali zatečenim upitom iz Austrije.

Kako sada stvari stoje, to jest ako iz kancelarije u Beču dođe rješenje da se utakmica registrira 20:0 za Zelene, utakmice bi se igrale u veljači, kada Adria Oil Škrljevo ima slobodne termine, jer znano je da se od 7. siječnja u HT Premjer ligi i Kupu Krešimira Ćosića igra srijeda – subota. Škrljevčani su tako, najvjerovatnije, drugu sezoni za redom prošli skupinu i izborili nastup u četvrtfinalu. Biti će to dvije brzometno odigrane utakmice za vrijeme stanke u veljači. Trener Damir Rajković imati će dvije jake provjere pred završetak HT Premejer lige, jer znano je da se do 6. veljače mogu dovesti još dva igraća iz liga izvan Hrvatske.

Parovi četvrtfinala Alpe Adria Cupa:

JIP Pardubice (Češka) – Parioti Levice (Slovačka)

Swans Gmunden (Austrija) – Adria Oil Škrljevo (Hrvatska)

Opava (Češka) – Armex Dečin (Češka)

Sluneta Usti nad Labom (Češka) – Hallman Vienna (Austrija)