Hrvatska
AUDIO: Škrljevo u neizvjesnoj završnici izborilo pobjedu nad Zabokom

AUDIO: Škrljevo u neizvjesnoj završnici izborilo pobjedu nad Zabokom

Autor: Duje Jurić

U zadnjoj četvrtini umalo prokockali +10.

Nakon neizvjesnih posljednjih sedam minuta, košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su Zabok 77:75 i tako došli do treće prvenstvene pobjede. Iako, su domaćini imali prednost cijelu utakmicu na kraju su došli do minimalne, ali vrijedne pobjede.

Zeleni su nakon početnog vodstva gostiju 2:0, odmah preuzeli inicijativu i vodstvo koje nisu ispuštali do kraja prvog poluvremena. Prvih četiri minute prve četvrtine u znaku je Martina Arkima Robertsona koji postiže 6 koševa uz tri zakucavanja, no onda radi drugu osobnu pogrešku pa ga trener Damir Rajković povlači na klupu, a na teren šalje mladog Daria Cvitkovića. Do isteka desete minute kod Adria Oil Škrljeva po četiri koša zabijaju Adnan Arslanagić, Ivan Vrgoć, te Jure Gunjina pet. Iako je domaćin u 7' imao i plus jedanaest (20:9), da ne bi bilo više od minus osam, koliko je stajalo na isteku prve četvrtine (27:19), držao je sa svojih deset koševa, od čega dvije trice, Šime Lovre Lisica.

Druga četvrtina završila je minimalnim prednošću  gostiju 16:15, nakon što se razigrao Mladen Primorac, koji je ubacio sedam koševa od čega jednu tricu. Domaćini su održavali prednost iz prvih deset minuta, pa se na veliki odmor otišlo prednošću Adria Oil Škreljeva 43:35. Nakon prvih dvadeset minuta kod Zelenih Arslanagić i Robertson zabili su po 8, a kod Zagoraca Lisica 12 koševa.

Domaći sastav održava prednost i u trećem periodu igre. Dva su puta imali plus 11, da bi se na mini odmor otišlo prednošću Zelenih 62:52.

Na početku posljednje četvrtine trener Zaboka Ivan Tomas naređuje opću jurnjavu, pa gosti nakon nepune tri minute dolaze na minus dva i rezultat 62:60, napravivši seriju 8:0. Damir Markota pogodio je dvojku i trojku, Tomas trojku za minus dva. Od tog trenutka domaćin je stalno imao prednost od jednog (36' 69:68) do najviše četiri pogotka razlike (76:71) na 16,2 sekundi prije kraja, kada Markota  nije uspio u pet sekundi izvesti loptu sa strane. Gosti su tri puta pucali trice za izjednačenje od čega Markota dva puta. Isti je igrač 4,9 sekundi prije kraja zabio tricu za 76:75, nakon čega pravi prekršaj, a Toni Jelenković ubacuje jedno od dva za konačnu pobjedu. Arslanagić je kod domaćina zabio 15, Robertson 13 uz pet efektnih zakucavanja, a Gunjina 12 koševa. Kod gostiju Lisica je utrpao 14, a Primorac i markota 13, odnosno 11 koševa.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore