Hrvatska
Regija
Škrljevo u završnici ispustilo +10 i doživjelo prvi poraz u Alpe Adria Cupu

Škrljevo u završnici ispustilo +10 i doživjelo prvi poraz u Alpe Adria Cupu

Autor: Duje Jurić Photo: KK Adria Oil Škrljevo

Bez Jelenkovića i Barnjaka.

Mladi sastav Nutrispointa Ilirije, kojeg vodi otac Luke Dončića, Saša Dončić, pobijedio je Adria Oil Škrljevo 84:73 u okviru 2. kola skupine D Alpe Adria Cupa, te je tako došao do druge pobjede, nanijevši prvi poraz Zelenima u ovogodišnjem izdanju ovog europskog natjecanja.

Ljubljančani bolje otvaraju utakmicu pa nakon dvije minute imaju prednost 4:0 nakon što je Blaž Habot pogodio jedno slobodno bacanje, a potom i Dan Duščak tricu. Uslijedio je period igre gdje su se Nutrispoint Ilirija i Adria Oil Škrljevo izmjenjivali u vodstvu do pred početak posljednje minute prve četvrtine, kada se domaćin odvaja na plus četiri 24:20, da bi se na mali odmor otišlo vodstvom domaćina 24:21. Kod Zelenih sa tri postignute trice prednjačio je Ivan Vrgoč, te Paolo Marinelli sa šest postignutih koševa. Kod Ljubljančana iskusni Duščak zabio je dvije trice, Luka Kureš tricu i dvojku.

U drugoj četvrtini domaćin nije ispuštao prednost, iako su gosti u četiri navrata došli na minus jedan. Zeleni su najveću prednost su imali u 19′ plus sedam 41:34, da bi se na veliki odmor otišlo prednošću domaćina 44:39. Nakon dvije četvrtine Vrgoč se zaustavio na 14 koševa uz četiri postignute trice, dok je Habot kod Ilirije zabio devet.

Nakon trideset minuta igre na semaforu je stajalo 57:57, što je bilo prvo izjednačenje na utakmici. Prethodno je domaći sastav imao  plus osam u 23′ pri rezultatu 51:43. No, gosti iz Slovenije se nisu predali i sa stalnim izmjenama koje je radio Sašo Dončić uspijevaju doći do neriješenog.

Domaćem sastavu koji je bio lišen usluga Tonija Jelenkovića zbog viroze, a kapetan Josip Barnjak prosjedio je na klupi,  jer ga se čuvalo za subotnji susret sa Goricom, nije pomoglo i plus deset 69:59 u 33 minuti.

Nakon te razlike domaći je sastav potonu, a za to je najveći krivac Robert Jurković sa 20 postignutih koševa, te dva iskusnika u redovima Ilirije Duščak sa 17, te  kapetan Luka Vončina sa 7. Paolo Marinelli kod domaćina se zaustavio na 18 postignutih koševa, dok je najučinkovitiji bio Mario Rajčić sa 22 koša uz tri postignute trice.

Standings provided by SofaScore LiveScore