Hrvatska
Škrljevo uzvratilo Dubravi s kamatama

Škrljevo uzvratilo Dubravi s kamatama

Autor: Duje Jurić

Derbi začelja HT Premijer lige.

Derbi začelja HT Premjer lige u zagrebačkoj Dubravi pripao je Adria Oil Škrljevu, koji je pobjedio Dubravu Furnir 84:68, čime je s kamatama naplatio poraz u drugom kolu na svom parketu.

Adria Oil Škrljevo bolje otvara utakmicu te nakon nepune tri minute ima vodstvo 5:0. Minutu kasnije domaćin dolazi do prvog od četiri izjednačenja u prvoj četvrtini. Gosti sa Škrljeva imali su vodstvo cijelu četvrtinu, da bi se na mini odmor otišlo rezultatom 22:20 za zelene. Kod gostiju zablistao je Arkim Martin Robertson koji je zabio 8 koševa u prvih deset minuta.

Početak druge četvrtina u znaku je gostiju, koji u 13' minuti imaju plus osam 30:22 nakon što je Roberston postigao četiri koša u nizu u dvicu Jordana Riewera. Dubrava Furnir se potom budi jer u minutu i 59 sekundi dolazi na peto izjednačenje i rezultat 30:30. Kod domaćina Ante Smolić postiže 7 koševa u nizu, ukupno devet. Iako su gosti do pred kraj četvrtine imali stalno vodstvo, 54 sekunde prije kraja prvog poluvremena Christopher Hortman je doveo u prvo vodstvo domaći sastav i rezultat 38:37, da bi vodstvo povećao Kristijan Šutalo sa dva slobodna bacanja i rezultat 40:37. Konačni rezultat prvog poluvremena 40:39 postavio je Luka Pandurić. Kod gostiju u prvih dvadeset minuta Robertson je postigao 12, dok je kod domaćina Portman postigao 10 koševa.

Trica Rievera i dvica Robertsona, doveli su goste u vodstvo  44:40 na početku treće četvrtine. No u nastavku se rezultat stalno izmjenjivao, da bi se gosti u tridesetoj minuti odvojili na pet razlike 62:57.

Posljednju četvrtinu tricom otvara Ivan Batur za plus osam Adria Oil Škrljeva i vodstvo 65:57. Nakon tog vodstva Dubrava radi seriju 6:0 i nakon trice i iskorištenog dodatnog slobodnog bacanja Marka Šarca dolazi na minus dva 65:63. No, onda se ponovno bude gosti u 36' i odlaze na najveću prednost od plus jedanaest 74:63. Tada se domaćin predaje pa gosti utakmicu privode kraju u svoju korist.

Kod domaćina najučinkovitiji bio je Kristijan Šutalo sa 17, dok je kod gostiju Roberston postigao 17, a Batur 16 poena.